.

Затвориха участъка от АМ ”Тракия” Зимница-Бургас


Вторник, 10 Януари, 2017 14:55:05

Изцяло затворена е автомагистрала „Тракия“ в отсечката Зимница – Бургас, съобщи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.
По думите му метеорологичната обстановка в региона се влошава.

„Доскоро автомагистрала „Тракия“ беше с наложени ограничения за тежкотоварни автомобили над 12 тона, сега вече е затворена изцяло за всички автомобили отсечката п. в. Зимница – Бургас“, подчерта Вълчо Чолаков.

Затворен е пътят Царево – Резово. С ограничено движение са Ришки и Айтоски проход. По пътя Бургас – "Петолъчката" могат да се движат автомобили до 12 тона.

Останалите пътища в областта все още са проходими при зимни условия.

Отново остава обходният маршрут Елхово – Средец, тъй като е затворен пътя през Ямбол.

"По пътя Бургас – Поморие е възможно да има ограничения, тъй като снегонавяванията са силни и видимостта е силно намалена, но все още пътят не е затворен“, посочи областният управител на Бургас.

„Метеорологичната обстановка се влошава, видимостта намалява, вятърът се засилва, снеговалежът също. Затова е възможно скоро АПИ да наложат ограничения и по други пътища“, подчерта Чолаков като допълни, че отделните общини са проходими при зимни условия.

За днес е обявен оранжев код за снеговалеж и силен вятър в 12 области, предимно в Източна България, сред които е Бургас.

Сутринта автобуси и коли закъсаха по пътищата в областта.

В края на миналата година тежка верижна катастрофа затвори магистрала "Тракия" заради бурен вятър и снегонавяване.