.

Битата от роми лекарка: Беше ужас, помислих си, че ще стане още по-страшно!


 Неделя, 18 Юни, 2017 9:12:58


„Получихме сигнал за порязан, който кърви. Слизам от линейката. Упътвам се към пациента, усещам ритници в гърба си. Въпреки всичко качихме пациента. Това каза в ефира на bTV фелдшерката Росица Годжовска от филиала на спешния център в Роман, която бе пребита от група роми след като екипа ѝ се отзова на повикване за инцидент.

„Пред блока имаше много пияни роми. Те крещяха, че сме се забавили. А ние тръгнахме на секундата. Пациентът бе обслужен. Той беше в много пияно състояние. Държеше се много арогантно. Викаше, крещеше. Беше ужас”, разказа още тя.

„Имам следи от нападението. В лявото бедро имам подутини и синини. Помислих си, че може да стане и по-лошо”, добави нападнатата лекарка. Нападателят се е оказал 12 годишно момиче. То е било разпитано вчера в педагогическата стая.

„До сега такова нещо в Роман никога не се е случвало. Имало е само обиди и пререкания”, каза още Годжовска. Унизената лекарка е категорична, че ще си търси правата и настоява за наказание. „Вече със страх ще ходя пред тези блокове в Роман. Те са населени само с роми”, признава тя. Колегите на Годжовска заявиха, че тези проблеми стават все по-чести и трябва да се вземат сериозни мерки, защото лекарите, призвани да помагат, губят мотивация да работят.

Ромите празнували освобождаването от затвора на нуждаещия се от бърза помощ, който най - вероятно се бил порязал със счупена бутилка.
Били около 50 души.