.

Хванаха трима, пребили жестоко сляпа жена


 Сряда, 9 Август, 2017 12:26:28


Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Сливен задържаха трима мъже за жестокия побой над 69-годишна жена в Нова Загора, извършен на 16 юли.


Тогава в полицията постъпил сигнал от 38-годишен мъж, че е намерил майка си в безпомощно състояние в дома ѝ в град Нова Загора.


Жената е незряща и живеела сама. Тя бе настанена в болница в Сливен с фрактури на ръце и лицето, както и с множество други наранявания с опасност за живота.

След като анализират първоначално събраната информация, разследващите започват работа по три основни версии. Постепенно като водеща излиза, че престъплението е свързано с дейността на пострадалата като гадателка. Криминалистите установяват, че през миналата година пенсионерката е била посещавана от семейство от Котел, потърсило помощ в алтернативни методи за справяне със здравословен проблем.

По първоначални данни, когато методите не довели до желания резултат, хората потърсили и други лица, занимаващи се с подобна дейност. Междувременно решили, че 69-годишната жена умишлено им причинява беди и замислили отмъщение.

Така на 15 срещу 16 юли те проникнали в дома ѝ, докато спи и ѝ нанесли множество удари с твърд предмет.

На 2 август в Котел са задържани трима - 58-годишен мъж, 35-годишният му син и още един 26-годишен мъж. След доклад на случая в прокуратурата, мярката им за задържане била удължена до 72 часа, а с решение на Окръжния съд в Сливен на двамата по-млади е наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, а на 58-годишния - „парична гаранция”.