.

Прогнозите на духовния астролог Ирина Димитрова


 

Предстои ни напрегнато пълнолуние
Мили хора, предстои ни напрегнато пълнолуние. Подобно на първото през 2014, то предвещава край, завършек на нещо в даден момент от годината, а за някои сега. За много хора, (най-вече кардиналните знаци и онези с важни точки в тях) изтича един цикъл и трябва да се започне нов.

-------------------------------------
2017 Нова Година - Нов късмет
Всички чакаме с трепет
върховия момент, да отброим от 10 до 1 и преминем успешно напред, с дълбоката вяра, че ни очакват нови прекрасни изживявания, че годината ще е по-добра, по-плодородна, по-мирна и по-щастлива. Да, с радост искам да споделя, че наистина 2017 ни е подготвила красиви изненади и ще ни зареди с много любов, положителни емоции, сякаш ще има награди за много от нас и възможност да си отпочинем психически, макар Меркурий да е ретрограден.

--------------------------------------
Последно Новолуние за Годината 29.12.2016 - ДА ПРЕЧИСТИМ МИСЪЛТА И СЛОВОТО
Новолуние в Козирог, в 12ти дом, в съвпад с ретроградния Меркурий, в близост до Плутон ни казва, че сме все още в зоната на пречистването! Затова нека приемем всички физически и психически неразположения, благодарейки, че ни се случват, за да подпомогнат бъдещото ни развитие.
------------------------------------
За чудото, което се случва на небето на Коледа

Здравейте мили хора! Както ви обещах, ще ви разкажа за чудото, което се случва на небето в този ден. Образува се такава невероятна фигура, каквато не сме виждали досега. Астролозите могат да си я разчертаят, за да видят внушителната графика. В обикновена астродиаграма не се забелязва.

---------------------------------------
Ретрограден Меркурий в Козирог, Марс в Риби -
волята е подчинена на ума!

Отново имаме двойно събитие на небето, което ни кара да обърнем внимание на връзката между двете активни планети в момента и знаците, в които попадат. Всички вече знаят, какво трябва и какво не трябва да правят по време на ретрограден Меркурий.
---------------------------------------
Свидетели сме на много силно Пълнолуние
Свидетели сме на много силно Пълнолуние. Разположено в 3-9 дом, но в обърнат вариант ще ни накара да изследваме духовните си вярвания и да поставим под съмнение голяма част от тях, както и всичко, и всеки наоколо, които се представят за водачи и специалисти в областта.
-----------------------------------------
Новолуние в Стрелец: КОЙ ПЪТ ДА ХВАНА
Когато видя повторение в числата, винаги му обръщам внимание. 29=11 + месец 11=22. Това са все царски, духовни... числа с мисия. Свързани са с темите на Водолея и неговата задача да обединява противоречията. Разбира се, че вълните от бежанци, разпръскващи се из Европа правят връзка с двете 11ки и 22, както и с квадрата на Новолунието към Нептун.
-------------------------------------------
Слънце в Стрелец 21.Ноември`2016

Трудна обстановка заварва навлизащото Слънце в Стрелец. Първото, на което се натъква е Тау квадрат с Луна и Нептун. Твърде неприветлива емоционална среда за него, особено в този знак. Стрелец има по-високи очаквания. После, Слънцето застава точно на средата в квадрата между Юпитер и Плутон, образувайки с двамата по отделно полуквадрат (45°).

--------------------------------------------
Пълнолуние в Телец 14.11.2016 - ВЪТРЕШЕН ИЗБОР
Доста интензивен период... и с тази огромна Луна очевидно сме в много пикова фаза от много време насам. С влизането на Венера в Козирог се отвори темата за парите и Пълнолунието я усилва по всички показатели.
------------------------------------------------
Венера в Козирог / Меркурий в Стрелец 12.11.2016
Интересна смяна на планети в знаци
по едно и също време, която със сигурност показва връзка помежду им. Меркурий върви зад Венера. Чувствата ще са водещи пред разума, от известно време насам се усеща тази тенденция, ако сте го забелязали.

-----------------------------------------------
Марс във Водолей 09.11`2016
Време е да изпробваме нови възможности. Да освободим духа, за да ги потърси. Нуждаем се от забавление, стига само работа. На някои може до толкова да им е писнало, че да изтрещят и направят необмислени ходове. Всичко може да се очаква от тази ексцентрична позиция на Марс.
------------------------------------------------
Новолуние в Скорпион 30.Окт`2016

Днес няма да кажа нищо за Новолунието
, а ще отправя едно предупреждение към всички, допитващи се до Астрологията. Звучи малко злокобно и нарочно избрах тъкмо това Скорпионово Новолуние. Мили хора, ние всички сме грешници, независимо от възрастта и независимо дали разбирате прераждането и вярвате в него.

------------------------------------------------
Празнуваме едно по-специално Новолуние
Празнуваме едно по-специално Новолуние в съвпад с новопристигналия във Везни Юпитер. Големият благодетел ще раздаде много късмет на двойките и самотните. Предстоят интересни запознанства, които ще се окажат съдбовни за много хора.
-------------------------------------------------------------
Новолуние в Рак ще ни донесе поредица от събития
Предстои ни силно Новолуние. Луната е в собствения си знак и взема превес над Слънчевия принцип, така че ще излезе на повърхността една по-усилена чувствителност, и може да се изрази, както положително, (благодарение на тригона с Нептун), така и отрицателно, (заради опозицията с Плутон). Ще станем по-раними и темите, свързани с дома, поколението, фамилията, корените ще се актуализират по някакъв начин.
-----------------------------------------------------------------
Директен Марс в Скорпион 30.06.2016

За всяка стъпка напред, се изисква да оставим нещо зад нас, да прекрачим част от миналото! Какво е животът, ако не едно непрекъснато освобождаване в разгръщане на следващия сюжет, план, парадигма, възможност... Скорпион е знакът, който най-добре ни учи на този урок, особено в комбинация с Марс, един от неговите управители.
---------------------------------------------------------------------
Пълнолуние в Стрелец 20.Юни.2016
Не ми се говори много за това Пълнолуние. Целият небосвод е в една трудна подредба, която вещае само напрежение и разногласия. Ситуацията, започнала от Новолунието на 05.Юни вече ескалира, трудностите се задълбочават, отношенията са на границата на разпад. Никой никого не слуша, а няма алтернатива за измъкване от схемата, в която съдбата ни е поставила.

----------------------------------------------------------------------
Венера срещна Слънцето днес
Венера среща Слънцето днес (06.06.2016 - 6 е числото на Венера), за да поеме водещата роля до Март`2017, когато отново ще си разменят местата. Време е любовта да изплува от сенките и да стопли охладнелите отношения. Но, тук не говорим толкова за партньорските, (макар че и те, разбира се ще се разбудят), колкото за най-обикновените междучовешки.
-----------------------------------------------------------------------
Новолуние в Близнаци 05. Юни ′2016
Да, изглежда ни предстои едно интересно Новолуние, което е малко стряскащо с този голям кръст от светилата и Венера със Сатурн, Юпитер и Нептун. Напрежение няма да липсва, ще се разклатят устоите, преминаваме през трусова зона и малко по-наситен хаос. Но, нека не забравяме, че животът и вселената не спират своя ход напред, който ни отвежда до позицията на управителя на Новолунието – Меркурий, възстановил нормалното си движение (поне той).
-----------------------------------------------------------------
Пълнолуние в Стрелец 22.05.2016, 00:15

Отново имаме уникално Пълнолуние, образуващо Давидова звезда. Светилата не участват в нея, но това не омаловажава достойнствата и. В рядката фигура са включени четирите оси. Предоставя ни се рядък шанс да попълним всички празнини в живота си, нареждайки нещата по такъв начин, че да се балансират и задействат в синхрон. Ако, досега сме се затруднявали да съчетаем определени области, Бог ни изпраща ситуации и хора, които да разместят всичко така, че да си дойде на мястото.
---------------------------------------------------
Ретрограден Меркурий в Телец 28.Апр`2016
Положението е весело
, нагазили сме в мощно ретроградие от Плутон, Сатурн, Юпитер, Марс, а сега и Меркурий. Явно отгоре ни заклещват, да няма мърдане, за да направим сериозна ревизия на вътрешния си свят и ресурси... да се пренастроим и внесем качествени поправки, най-вече в секторите, управляващи работата ни, парите, имотите, учението, здравето, задграничните пътувания и служебно-финансовите отношения.

--------------------------------------------------------
Пълнолуние в Скорпион 22.Апр`2016
Предстои ни
малко странно Пълнолуние, тъй като Слънцето и Луната, които са в опозиция, не правят никакъв друг мажорен аспект с планети от небосвода. Това ги поставя малко като в позиция при Луна без курс. Има решаваща ситуация за някои, особено които имат важни точки от хороскопа, влизащи в досег с Пълнолунието, т.е. около 2рия градус на Телец и Скорпион.

--------------------------------------------------------
Ретрограден Марс в Стрелец 17.Aпр`2016
На всеки две години
Марс, планетата на действието ни кара да намалим ход, да се обърнем назад, да направим преглед на делата си от последните две години и пооправим, каквото сме надробили.

---------------------------------------------------------
Новолуние в Овен 07.Апр`2016
Много силно Новолуние
, независимо от стационарната пред-ретроградна фаза на Марс. Да, ще има забавяния на всички начинания, ще възникват доста препятствия по пътя и вероятно това ще бъде един тест за по-издръжливите. Но, именно те ще бъдат допуснати да преминат напред.

-----------------------------------------------------
Слънчево Затъмнение 09.Март`2016, 18°55' в Риби
Несъмнено има изчерпване
на някаква тема от живота ни, тъй като Рибите са последен знак от зодиака. Може би, няма да е толкова драстично, както беше на 20.Март`2015, на 29° в същия знак, но пак ще усетим ефекта му до няколко месеца. 

---------------------------------------------------------------
Новолуние във Водолей
Новолунието е в 16:39 часа, на 19 градус. Доста интересно повторение на още две планети в 19ти градус - Венера и Хирон, които помежду си са в сексил, в двата съседни знака на Водолей, от където правят двоен полусекстил към Новолунието в 7ми дом. Много обещаващ момент за потушаване на всякакви разногласия и различия в личните, служебни и всякакви отношения. Ще се намерят компромисни решения за всички страни.

-----------------------------------------------------------------
Годината започва с Новолуние на чудесната дата 10.01
Годината започва с Новолуние на чудесната дата 10.01 в ден Неделя, управляван от Слънцето, чието число е 1. Какъв прекрасен синхрон! Съвпадът на двете светила се осъществява на 19 градус, който сумиран дава отново числото 10. Имаме тройно подчертаване и това ни говори, че в тази година предстои да се случат много нови неща в живота ни и това ще ни донесе една завършена пълнота. Ще достигнем своя върхов потенциал и ще ни се даде поле да го изявим.
-------------------------------------------------------------------
2016 - Връщане в миналото, рестартиране на живота, година на чудеса
Посрещаме 2016та в чудесно настроение, за разлика от 2015 по същото време, когато се изопнаха страстите и нагазихме дълбоко в непримирими конфликти, разгърнали се през годината. През 2016 ще положим усилия в помирителни процеси, търсейки компромисните решения. Спорове и разногласия няма да липсват, но ще са по-конструктивни от миналогодишните, насочвайки ни към по-голяма толерантност и духовен размисъл. В предходните две години изпитвахме нетърпимост към всяко чуждо вмешателство. Тази, ще усещаме една психическа нервност, подтикваща ни да усъвършенстваме и обновим умствения си потенциал, а с него и визията за бъдещето, която е забуксувала.
-----------------------------------------------------------------
Код Червено за периода 29.Дек`2015 - 25.Януари`2016
Започвам с квадрата на Меркурий към Марс на 29,30,31.Дек`2015. Ако не следваха други негативни предпоставки, бих окачествила аспекта като по-емоционален и стресов във връзка с празниците, който да изостри страстите и предизвика някои сблъсъци. Но, няма да е само това. Първо, ситуацията се случва в крайни, анаретни градуси, което внася допълнителен негатив, второ Меркурия на 29.Декември забавя своя ход, навлизайки в стационарна фаза, което ще усложни квадрата му с Марс, спъвайки внезапно провокирани промени.

--------------------------------------------------------------
Новолуние в Стрелец 11.12.2015
Това Новолуние е много подходящо за всякакви начинания свързани с пътуване, учение и работа - зад граница, макар че засега нещата все още няма да се случват. Изглежда ще се наложи отдръпване от зоната на отношения и вглеждане в личния път. Добре е да се престрашим да опитаме нещо ново, да предизвикаме себе си в стремежа да надраснем старото Аз. Това е последното Новолуние за годината и е желателно да се помисли по тия въпроси. Ще ни се даде възможност, която ще се окаже емоционално по-комфортна, отколкото предполагаме. Т.е. съдбата ни е подготвила скрити бонуси и приятни изненади, дори мистична среща, както може да се окаже със сродна душа (особено за водните знаци) или подновяване на стара любов при онези, които са били разделени от дълго време.

-------------------------------------------------------------
Венера, Марс съвпад Черна Луна (Лилит) 17.Ноември – 01.Декември`2015 Пропуснахме съвпада на Венера с Лилит (17.Ноември), който вероятно е обострил отново партньорския фронт и областите, управлявани в хороскопа от Венера. Търканията, разцеплението, невъзможността да сме заедно с партньора, неудачите и разногласията, емоционалният и финансов дискомфорт се усилват още повече, защото Венера за пореден път навлезе в квадрата на Плутон и Уран (21-23.Ноември). Да бяха само тия няколко дни, да ги изтърпим. Но, по петите на Венера следва Марс (в нейния знак Везни), който поема щафетата и настъпва към Лилит (30.Ноем - 01.Дек), след което се хвърля в огъня на титаничната битка между Уран и Плутон в техния ожесточен квадрат.
------------------------------------------------------------------------
Духовният астролог Ирина Димитрова за чудесата на Свети Мина
Освен като Новолуние, ще отбележа този голям празник в чест на Св.Мина, споделяйки своята лична история с него, напълно в унисон със Скорпионовата енергия на Новолунието.
Отидох преди години в манастира да се помоля. Беше същият празничен ден. Изкарали бяха голямата магическа икона на Светеца и опашката се виеше на 2 реда през целия двор. Опитах да съчиня молитвата си докато дойде моят ред, но мислите ми се оплитаха, имаше толкова натрупани неща, навързани фактори, причини... как да обобщя всичкото... ?? В този момент чух мъжки глас, който ми продиктува: "Моля те, изведи от мен всички нечисти сили!" Втрещих се. Погледнах иконата, тя си стоеше там, но очите... очите ме гледаха! Разбрах!
Чети още
--------------------------------------------------------------------------------------------
Днес и утре особен ден, за дълбок размисъл

Особен ден, в който несъмнено най-важният аспект се явява тригонът на Меркурий (в Скорпион) с Нептун (в Риби) на 7мият градус!

Привидно аспект, който няма чак такова значение, ако не вземем под внимание, огромният стелиум в Дева, който се случва в същото време.

Дева е един от знаците на Меркурий и днес там се събират на „съвещание” Юпитер, Луна, Марс, Северен възел и Венера. Как обаче трябва да протече съвещанието? Меркурий ще го води, а той е на среща с Нептун (Първоизточника), на който ще предаде „докладите”.

Ето защо се натъкваме на интересното съвпадение на числото 7 = Нептун. Утре (08.11) е денят на Архангел Михаил!
Чети още

-------------------------------------------------------------------------
ТРОЙНАТА ЦЕЛУВКА НА ВЕНЕРА И ЮПИТЕР

Очевидно това е много специален цикъл между двете най-големи благодетелки в Слънчевата система, който не е равномерен и се случва благодарение на ретроградното движение на Венера. Последната „тройна целувка” се е осъществила през 1991, преди 24 години. И тогава, и сега е обхващала 24 градуса, които този път са изместени с 9 напред.

Първите две „целувки” през 1991, отново са се случили в знака на Лъва, а третата в Дева, както и сега! Това рядко повторение ни кара да обърнем внимание на посланието, което се съдържа в участващите знаци и засяга най-вече онези с планети в тях. Вероятно те имат отношение към осъществяването и разпространяването на идеите на аспекта, които са свързани с любовта, творчеството, учението, осъзнаването, служенето, прочистването, изцелението. Чети още
ТУК

------------------------------------------------------------------------------------

Настъпва потокът на изобилието


Вероятно всички вече сте разбрали за невероятният небесен тригон между Юпитер и Плутон, който се разхожда над нас. „Разхожда се” с доста бързи крачки и е добре да се синхронизираме с неговия темп, ако искаме добри резултати, каквито наистина предвещава аспекта. Да, това е аспект на богатството, особено в земните знаци, които най-вече ще се облагодетелстват от силата му. Всички, с акцентирано планетно разположение или Асцендент в Телец, Дева, Козирог ще почувстват с пълна сила небесната благословия, която се изсипва върху тях сега. Скорпион е другият знак, който ще загребе с пълни шепи. Раците трябва да направят „прекачване” от една дейност към друга. Нещо приключва в живота им, поемат в нови посоки. При Рибите също има разпад на една дейност, докато друга се активира. Близнаци и Стрелец са най-стресирани в този период, изправени пред дилеми. Свикнали със свободата си, сега се сблъскват с ограничаващи условия. Нужни са им кардинални вътрешни реформи, докато съдбата ги застопорява външно в нещо. Чети още ТУК

-----------------------------------------------------------------------------

АСТРОЛОГИЧНИ АКЦЕНТИ ЗА ПЕРИОДА 23. Авг – 30. Септ'2015


 След напрегнатия емоционален период на пренареждане от 14.07 до 22.08, следва обръщане навътре към себе си в максимално оползотворяване на собствените ресурси. Много хора ще подпишат нови договори, други ще обновят старите дейности затвърждавайки позициите си. Ще се вложат всичките усилия, дисциплина и концентрация в доказване на силните страни и потенциали. Резултатите няма да са максимални, но задоволителни. Макар да има усилие и дискомфорт, личните цели и планове ще бъдат удовлетворени при една добра мобилизация. Творческият заряд и амбициите сега са големи, а социалните контакти ще се окажат плодотворни. Чети още ТУК

-----------------------------------------------------------------------------

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА 25.07.2015 – 05.09.2015 Духовно значение


25.07.2015 е особена дата. Първо, имаме двойно подчертаване на числото 7, което носи духовно значение. „Седем” (Нептун) в комбинация с темите на Венера приканва двойките да преминат към един по-висок етап на отношения. Любовта и партньорството трябва да започнат да се разглеждат от Божествено равнище, а човешкият модел да отстъпи назад. Има изчерпване на един цикъл и трябва да се завърши. Венера е планетата управляваща знаците Телец и Везни. В Телец тя е доста сетивна, което я отвежда в плътския свят. Тази и роля е нужна, докато зачене нов живот и се превърне в майка. С могъщия си женски инстинкт тя поема рожбата и я отглежда старателно. Чети още
-------------------------------------------------------------------------

МАРС В РАК опозиция ПЛУТОН В КОЗИРОГ -15-17.Юли`2015

Духовна символика на аспекта

Пространството гъмжи от предупреждения и не е лошо, че се насочва вниманието, за да сме по-внимателни. Да, има опасност от взрив на емоции и нека не изброявам подробно ниската проработка на този аспект, която започва с агресивни прояви и може да свърши с домашно насилие. Опасност от пътнотранспортни произшествия, по-специално на 15.Юли, тъй като Луната се включва в аспекта от страната на Марс, което ще разклати още повече лабилните психически. По-експанзивните по природа шофьори не бива да се качват зад волана в този ден, тъй като и най-дребното раздразнение може да ги провокира да натиснат по-рязко газта и да се случат необратими последствия. Възможности за наранявания, да се внимава за аварии в кухнята и на работните места... Чети още


-----------------------------------------------------------------------

АСТРО 21 - Обща прогноза за периода 14.07 – 22.08.2015

Периодът от 05.06 до 13.07.2015 беше даден за преориентиране. Трябваше да се огледаме и да се замислим дали посоката, която сме поели е вярната! Имаше лутане и колебания най-вече в сферата на работата и служебните отношения. Зададохме си въпроси... Удовлетворява ли ни работата и в каква степен би могла да захранва занапред нашите нови търсения в това прогресивно време? Дали хората, които ни обкръжават са в унисон с нас, на един и същи език ли говорим, разбираме ли се, в една посока ли гледаме, с еднакво темпо ли се развиваме, еднакво продуктивни ли сме... изобщо полезна и хармонична ли е средата за нас и може ли да ни предложи нещо повече? Чети още


---------------------------------------------------------------------------------------

Ирина Димитрова: Рядко щастлив небесен момент, който ще действа най-силно до 05.Юли`2015


Късмет на всички влюбени в Любовта!

В този рядко щастлив небесен момент, който ще действа най-силно до 05.Юли`2015, можем да помолим Ангелския свят за среща със сродната ни душа! Онази, която е най-подходяща за този ни етап на развитие. Наближава времето да затворим една трудна страница от живота ни. Положихме много усилия, опитахме всичко, уроците са научени. Един кармичен цикъл приключва окончателно на 18.Септември`2015. Сега заслужаваме повече любов! Нека я повикаме! Ангелите са отворили големите златни тефтери и чакат да запишат молбите ви! Бъдете търпеливи! Ще се наложи да се върнете за известно време към старите партньорства за последно осъзнаване. По времето на Ретроградната Венера от 25.Юли до 06.Септември`2015 ще излязат от скрина и някой по-стари отношения за последно тестване. Чети още

----------------------------------------------------------------------------------

Астрологът Ирина Димитрова: Време за важна стъпка и решаваща крачка към успеха


Честит Голям Огнен Тригон между Венера/Юпитер, Уран и Луната!
Направихте ли важна стъпка, предприехте ли решаващата крачка към успеха днес на 30.Юни`2015 вечерта? Ако не сте, задействайте нещо ново на 01.Юли`2015 до 12часа на обяд или най-късно до 05.Юли! Трябва да се възползвате от тази изключителна възможност, която небето ни предоставя. Отваря се един огромен портал към нови пасища и щом пристъпим прага ще видим колко много пътища се откриват пред нас. Това, което задействате в тези дни, ще даде богат резултат в края на Октомври`2015. Не трябва да стоим със скръстени ръце до тогава. Не се колебайте! Тръгнете към своето щастие! То е тук и ви чака да се качите на самолета, на влака... Да, ще се случи голямо раздвижване по международните летища и гари. Живота ви приканва да поемете по непознати пътища - там има нещо за вас. Чети още