.

Изпращаме сигнали до извънземни през 2018 г.


Сряда, 28 Декември, 2016 21:55:24

През 2018 г. ще започнем да изпращаме сигнали към извънземни цивилизации. Вместо да очакваме на Земята сигнали от звездни цивилизации, през 2018 година процесът ще бъде обърнат - ние ще сме тези, които ще отправяме своите послания към извънземния разум, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Организацията с нестопанска цел METI /Messaging Extraterrestrial Inteliigence" със седалище в Сан Франциско ще се опита да се свърже със "зелените човечета", докато те са си още у дома.
"Възнамеряваме нашите послания да бъдат продължени от няколко генерации", изтъкна ръководителят на METI Дъглас Вакош.


Сега специалистите умуват над това кой е най-добрият начин да бъдат приветствани извънземните, получили нашия зов за контакт. За целта е нужно да бъдат изпращани по-комплексни сигнали в космоса. Според Вакош извънземният разум очаква от нас ясен сигнал, че желаем да общуваме.

МETI възнамерява да осъществи своето първо радиопредаване в края на 2018 година. Посланието ще съдържа базисни математически и научни понятия.

"Би било прекрасно, ако използваме мощни предаватели, като тези, използвани в планетарните радарни проучвания от рода на обсерваторията в Аресибо",отбелязва Вакош.

В сигнала ще се включи и ръководство с инструкции, така че извънземните по-лесно да дешифрират нашите послания.