.

Майка, намушкана 25 пъти от сина си, разказа за живота след смъртта


 Неделя, 18 Юни, 2017 22:55:06


Д-р Мая Брюкнер – хирург – онколог, художник , писател ,скулптор. Историята ѝ сигурно ще ви шокира, но е истинска. По нейни думи е срещала смъртта седем пъти и винаги е намирала смисъл да продължи напред, предава Нова телевизия.

Белезите в душата ѝ са повече от тези по тялото, нанесени от собствения ѝ син. Д-р Брюкнер е роденa във Варна. Като хирург-онколог има над 12 000 операции зад гърба си. Желанието ѝ за живот ѝ дава силата да продължи след седем срещи със смъртта. Последната променя живота ѝ завинаги.

"Синът ми замина за Германия да следва квантова физика. Беше много интелигентно и умно момче. След втората година се запозна с холандец, замина за Индия и оттам нататък започна с наркотици, като идеята му е била какво ще се случи с организма. Разви една параноидна реакция и раздвоение на личността и ни нападна вкъщи. Връща се от Германия, без ние да знаем.

Скрива се и изневиделица ни нападна. Мъжът ми беше убит, аз бях много тежко ранена, в кома", спомня си д-р Брюкнер. Александър – синът на Мая и Владимир, напада родителите си в дома им в село Долище през 2007-а година. Убива баща си, а майка си намушква над 25 пъти. Днес, 10 години по-късно, Мая е намерила смисълa на живота за себе си. Простила е.

Синът на Мая Александър се лекува 8 години в психиатрия. Възстановява се и заживява с майка си и втория си баща. След което заминава за Непал, където обаче се разболява от бронхопневмония., получава сепсис и умира. За този преломен момент от живота си д-р Брюкнер пише две книги – изповед и проповед за живота. Дъщеря ѝ Ралица работи в Германия, а в България Мая открива Йордан – моряк. Запознават се преди 8 години.