.

Само с 1 лъжичка дневно от тази подправка може да свалите 24 кг за една година


 Четвъртък, 1 Юни, 2017 23:56:13


Последни изследвания разкриват, че кимионът би могъл да се окаже така дълго чаканата панацея срещу затлъстяването. Диетолози твърдят, че едва чаена лъжичка дневно от разпространена в Индия и Близкия изток подправка може да ни помогне да свалим забележителните 2 килограма на месец - при това без да правим други диети и упражнения.

Най-хубавото на горното твърдение е, че горящите излишни килограми качества са научно доказани от учените в университета в Йорк, Великобритания, препотвърдиха научните изследвания на ирански учени.

 В изследването им участвали 88 жени, имащи проблем със затлъстяването. Участничките в експеримента били разделени на две групи. Първата приемала по три грама кимион на ден и 15 грама нискомаслено кисело мляко. Втората група приемала само кисело мляко. Опитът продължил три месеца. Резултатите показали, че първата група жени изгорили цели 15 процента от телесните си мазнини, докато другите участнички загубили едва 5 процента от теглото си.

Учените заключили, че кимионът стимулира изгарянето на мазнините. Той въздейства пряко на метаболизма, като го засилва с 25 процента. Други изследвания твърдят, че кимионът помага за по-качественото преработване на храната. Това въздействие на подправката учените отдават на богатото ѝ съдържание на желязо.

Този вид минерал укрепва храносмилателния тракт и предотвратява складирането на мазнини в организма. Още не сте убедени в чудотворното въздействие над диабета? Доклад на държавния департамент за борба с диабета към американското Министерство на здравеопазването твърди, че кимионът абсорбира успешно хранителните вещества и предотвратява диабета. Честата му употреба понижава нивата на вредния холестерол и триглицеридите.

Най-хубавото е, че не бихте могли да прекалите с консумацията на кимион. Изследванията са показали, че няма странични ефекти на хранителния режим с включен кимион. Можете ли да кажете същото за таблетките за отслабване, които се продават в магазини и аптеки.

Ако решите да изпробвате тази диета, знайте, че не е нужно да консумирате кимиона сух. Просто добавете вече споменатата чаена лъжичка в порцията си. Освен че ще отслабнете, можете да се изненадате приятно от вкуса, който придава подправката на ястието ви./BLIZ