.

Сергей Станишев към българските турци: Извинявайте, че се погаврихме с вас, ама сега искаме власт!

Събота, 16 Ноември, 2013 14:32:56
След ката местните феодали на ДПС, натовариха 14 вагона с хора?, които нямат друга причина да бъдат съгласни на това освен да са го направили от страх или тежка мазохистична обремененост, и ги замъкнаха на т. наречения митинг в София Сергей Станишев им се извини, на българските турци, за Възродителния процес от името на БСП. Той обяви, че управляващите ще държат "Котараците" на Борисов далеч от държавното кебапче", ама не обеща да го даде на гладните и обеднели до безобразие хора, което със сигурност означава, че иска да го задържи за себе си и партийните авери от ДПС, пък трябва да го делят и с единия глас на Атака.

Ухилен от ухо до ухо Станишев им разказа още някой и друг виц подчертавайки пред митингуващите на Орлов мост, че всички те - над 60 000 души, са дошли в центъра на столицата от любов към родината, а не че някой насила ги е товарил по вагоните.


"Всички сме тук, за да чуе цяла България нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, какво от туй, че в ДПС и при нас имаше и има хора като Бисеров, днес демокрацията е под заплаха не от от него, а от другите кандидати за кебапче", посочи лидерът на левицата.

Той уточни, че управляващите са готови за чуят всяко мнение и събирането на хилядите хора на Орлов мост било доказателство за това.

Лидерът на БСП попита множеството на Орлов мост дали ще допуснат Борисов на власт и гражданите му отговориха: „Не”, на езика на психологията на тълпата, разбира се.

„Няма да го допуснем”, подчерта лидерът на БСП.

"Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма, колкото е голямо кебачето.

За протеста на Орлов мост

Над 60 000 души се събраха в подкрепа на правителството на Орлов мост. Митингът е организиран от БСП и ДПС, които както се знае не са спрели да страхуват обикновените и работливи български турци, които са си зарязали работата, за да им слушат глупостите. Автобуси и влакове дойдоха с привърженици от цялата страна. По-рано от БДЖ обясниха, че ДПС е платило 70 000 лв за два влака със симпатизанти от Варна и Бургас до столицата, а свидетели от нощната смяна на бургаската гара заявиха, че всичко това е било една твърде жалка картинка.


Със сигурност и протестът на ГЕРБ е преминал горе - долу по същия начин. Броят на фирмите в сектор "Търговия на дребно" в периода 2008-2012 г. намаляха с 20 на сто, показва анализ за развитието на сектора, изготвен от Българската стопанска камара, съобщиха от работодателската организация. От настоящото правителство правят абсолютно същото, което правеше и ГЕРБ така, че се очаква тези фирми да намалеят с още 20%.
Иначе голяма е борбата за кебапче, тежка и безкомпромисна!

-----------------------------------------------------------------

Ако Станишев е искрен в своите извинения към сънародниците ни - българските турци, то нека да поиска от главния прокурор да извади незабавно делото за Възродителния процес и го върне отново в съдебна фаза, отбелязаха днес възмутени и от онлайн изданието "Фактор". Защото много от преките виновници за убийствата и издевателствата над тези хора са все още в партията му БСП, добавят те.


Открит обаче остава въпросът -  кога Станишев и БСП ще се извинят и на всички българи и техните наследници, които бяха репресирани по времето на комунизма.