.

Едно бургаско детенце има нужда от нашата помощ!


Събота, 24 Декември, 2016 10:32:05

Здравейте, отново имам нужда от вашата помощ. Като журналисти мисля,че ще ни помогнете много, ни пише Марияна Стефанова.

Преди около две години и половина направих страничка на детенце, което е в една групичка с моята дъщеричка, защото имаше нужда от помощта ни.Тогава ви помолих за помощ и вие ни протегнахте ръка. Ради се лекува дълго време в Израел и тази година получихме добрата новина, че туморът е изчезнал.


Но радостта ни беше кратка, туморът се завърна със страшна сила този път в мозъка. Днес пак ви моля за помощ да разпространим заедно информация за Ради, по Коледа ставали чудеса, допълва с надежда Марияна. Дано чудото се случи и при Ради, да се съберат необходимите парички за лечението му и той да оздравее, казва още тя.


Eто цялата история на Радо:

Малко след коледните празници на 2013 година животът на малкия Радослав Дойчев от Бургас и на неговото семейство се преобърнал. Тогава научили страшната новина, че детето има злокачествен тумор на меките тъкани.

Станало ясно, че шансовете в България са никакви и момченцето било прието в болница в Израел, където се потвърдила жестоката диагноза „алвеоларен рабдомиосарком", трета степен. Едва 5 деца на милион са болни от него.

За съжаление в Израел не успяха да помогнат на Ради да оздравее,въпреки интензивното лечение, болестта прогресирала и за малкия Ради това е вече трета метастаза 22 курса на химеотерапия два пъти лъчелечение и две операции на главата.

Наложило се премахване на половината череп. Засегнат е мозъка на детето, туморът причинил пареза на дясната половина на тялото. След три години лечение, четири болници отказали да приемат малкия Радослав.

Единствено испанската Университетска клиника в Памплона се съгласила да му помогне и от една седмица той е там, отново на химеотерапия. Сумата от 49 600 евро е непосилна за семейството.  Редакцията ни разполага с цялата документация свързана с лечението на детето и при нужда ще я предостави на всеки заинтересован.


Родителите молят всички, които могат да помогнат по какъвто и да било начин, да се опитат да го направят!

Майка-Румяна Дойчева 0034602547947 - номерът е испански.
Баща-Мирослав Дойчев 00359878 812023 и 0034602545163 - испански.
e-mail: amitrans2@abv.bg

Банкова сметка в България:
ПроКредитБанк
BG58PRCB92301029946417- в лева
BIC: PRCBBGSF
Титуляр: МИРОСЛАВ ПЛАМЕНОВ ДОЙЧЕВ
Основание за превода: за лечението на Радослав Дойчев

Банкова сметка в Испания:
CAJA RURAL DE NAVARRA
IBAN ES93 3008 0136 1935 0069 9214
0136 FUENTE DEL HIERRO,PMPLONA

Титуляр: RUMYANA STOYANOVA DOYCHEVA
Основание за превода:
За лечението на Радослав Дойчев