.

Полицията отказва да даде информация дали към момента Божо Кравата е сред задържаните


 Сряда, 9 Август, 2017 14:45:17


Петима души са задържани от полицията тази нощ в Слънчев бряг след сигнал за скандал между членове на сенчеста групировка.


Арестите са извършени пред бар „Оксижен“, неформален собственик на който се твърди, че е Божидар Кузманов – Божо Кравата. В момента Кузманов е с мярка за неотклонение „Подписка“ след гангстерската престрелка в курорта от юни миналата година. Тогава беше извършено покушение срещу Димитър Желязков – Митьо Очите в ресторант „4 you“, намиращ се намира на 200 метра от бар „Оксижен“.

Полицията отказва да даде информация дали към момента Кузманов е сред задържаните. Според източници на bTV спорът и спречкването са станали между него и неговия доскорошен довереник Иван Терзийски, известен като Иван Веждата. а това заведение имаше две заповеди за събаряне в началото на лятото за незаконно строителство от Община Несебър.

През април месец беше демонтиран навесът, а през май – дървеният подиум. Но и досега работи.

Официално от Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха, че е започнала  проверка във връзка със сигнали за неуредени финансови взаимоотношения в популярна дискотека в курорта. Изясняват се всички обстоятелства и факти по случая.

Работата продължава и предстои доклад пред компетентната прокуратура. В хода на извършваната проверка не са регистрирани нарушения на обществения ред или инциденти.  Осигурено е необходимото полицейско присъствие на територията на комплекса.