.

Турски офицери от НАТО търсят убежище в Белгия


Събота, 7 Януари, 2017 13:33:22

Стотина турски офицери от НАТО са поискали убежище в Белгия за себе си и семействата си. Има и нови уволнения в Турция в държавната администрация и полицията. Турските офицери, намиращи се в чужбина, са обвинени в тероризъм, уволнени са и не смеят да се завърнат у дома.

От доскорошния турски състав в структурите на НАТО в Белгия 19 офицери са се завърнали и са били пратени в затвора, като някои от тях са били подложени на мъчения.

От 53-ма турски офицери от централата на НАТО в Брюксел, 42-ма са били уволнени. От 100 турски представители във Върховното командване на пакта в Монс 80 са загубили работата си.

Общо 450 от 600 турски военни в НАТО са били освободени, като в тази бройка попадат доскорошните служители в базите "Рамщайн" в Германия, "Норфолк" в САЩ и в Неапол

Същевременно информационните агенции съобщават, че още 6000 полицаи, държавни служители и учени са били освободени от работа вчера по силата на постановления, издадени в рамките на извънредното положение в Турция.

Чистката след опита за преврат продължава, отбелязва по повод уволненията турският в. "Хюриет".

С три постановления от работа бяха освободени 2678 полицаи, 1699 служители на министерството на правосъдието, 838 служители на министерството на здравеопазването, 649 учени и 135 чиновници от

Дирекцията по религиозните въпроси.