.

Хванаха таксиметрови шофьори с нарушения в Бургас


 Петък, 11 Август, 2017 13:16:21


Служители на сектор “Икономическа полиция” при ОД МВР - Бургас, съвместно със служители на сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Бургас и Областен отдел “Автомобилна администрация” гр.Бургас извършиха проверки на МПС с оглед установяване на нарушения и престъпления от водачи, извършващи таксиметров превоз на пътници на територията на Община - Бургас.


В хода на проверката бяха проверени 11 броя леки таксиметрови автомобили, като при два от тях, при разглобяване на арматурното табло се установиха монтирани устройства и приспособления – тип «помпичка», които дават възможност за записване и отчитане на неверни данни т.е манипулиране на електронните таксиметровите апарати с фискална памет с което се ощетяват клиентите.


За установените нарушения, на водачите са съставени АУАН от ОО “Автомобилна администрация” гр.Бургас. При проверката на други 4 броя леки таксиметрови автомобила се установи, че водачите им извършват превози на пътници с електронни таксиметрови апарати с фискална памет, които са с нарушена контролна пломба. За установеното нарушение на таксиметровите водачи бяха съставени АУАН. На 2 водачи на таксиметрови автомобили са отнети Свидетелствата за управление на МПС.

Проверките продължават.