четвъртък, 19 март 2020 г.

Млада жена от Бургаско се е заразила от коронавирус, докато е била на работа в Банско! / ВИДЕО/ Обновена

 Резултат с изображение за „мотафчийски“
Тази сутрин е починала 80-годишната жена, настанена в "Пирогов" с инсулт и коронавирус, съобщи на редовния брифинг началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

С това жертвите у нас вече стават три, след като в болницата починаха двама съпрузи от Монтанско - жена на 66 години и мъж на 74 г.
Установени са две нови положителни проби за COVID-19, с което диагностицираните у нас стават общо 94 души (включително тримата починали).

Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус, уточни Мутафчийски. Вчера от направените 332 проби има 13 положителни със следните нови центрове - Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас.
Случаят в Бургас е на 39-годишна жена от Карнобат, която е била готвач в едно от заведенията в Банско, прибрала се е преди около седмица и е приета в инфекциозна клиника на бургаската болница. Установено, е че тя има 25 контактни лица.
"Към днешна дата имаме потвърден един случай с коронавирусна инфекция. Както всички знаете, жената е от Карнобат, била е готвачка в Банско и в момента се намира в Инфекциозното отделение в Бургас. Издирени са и поставени под карантина всички контактни лица - 26 на брой, със съдействието на органите на МВР. Те са в Карнобат", каза д-р Паздеров.
"Болната от коронавирус жена е приета преди два дни по спешност. Доведена е от екип на Спешна помощ директно в Инфекциозното отделение, за да не преминава през Спешното отделение и да няма опасност от контакт с пациенти и персонал. Започната е терапията още на момента. След нея пациентката е в много добро състояние, повлиява се много добре. Тя може да бъде изписана след доказване на две отрицателни проби", съобщи д-р Миразчийски.
По информация на посолството ни в Скопие пък в Северна Македония са диагностицирани двама души, които са били на почивка в планинския ни курорт.
"Бързите тестове дават фалшиви резултати. От 10 проби, които са били направени на доказани случаи, само 6 са дали фалшиви отрицателни резултати", каза още шефът на ВМА.

Новините от днес и със задна дата