неделя, 26 април 2020 г.

Ето с какво може да замените скъпия джинджифил, който помага при К-19


Едва ли има някой, който да не е чувал за полезните свойства на джинджифила. Той е отличен за повишаване на имунитета.

С какво да заместим скъпата подправка?

Това, което в джинджифила помага да се намали вероятността от заразяване, са фитонцидите - летливи биологично активни вещества, на които се дължи специфичния му, пикантен вкус. Те унищожават вирусите. Освен в джинджифила, на фитонциди са доста богати зеленчуци като лук, чесън и ряпа.

Вторият полезен компонент е свързан с отслабване на възпалителните процеси в организма.

Противовъзпалителният ефект намалява прекомерната реакция на организма след проникване на вируси. 

Куркумата има такива свойства. Куркумата дори е известна от древността като противовъзпалителен продукт номер едно. Касисът, червените боровинки и малините също действат по същия начин”, заяви диетологът.

Третото ценно свойство на джинджифила е защитата на клетките, свързана високото съдържание на антиоксиданти. Те се съдържат и в червените чушки и пресните домати./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата