Експертите смятат, че витамините ще помогнат за укрепване на имунитета. Това преди всичко е витамин С.
Основният му източник не са цитрусовите плодове, припомниха лекарите, а киселото зеле и чушката. Те имат десет пъти повече витамин С от портокалите.
Последното не се препоръчва, ако имате висока киселинност в организма. В този смисъл киселото зеле (между другото, той е и естествен пробиотик за червата) също превъзхожда цитрусовите плодове.
„Също така не бива да се пренебрегва тъмнозелените зеленчуци: спанак, маруля, магданоз. Трябва да ядете моркови и броколи “, каза диетологът Маргарита Королева.
Специалистът добави, че за имунитет е добре сутрин да ядете шепа ядки (около 30 грама) и повече протеини през деня.
За използването на чесъна, някои експерти бяха скептични, съветвайки да не се прекалява с продукта.
„Единствената полза от чесъна е, че хората просто се отклоняват един от друг и спазват уважителна дистанция. За да се предотврати развитието на инфекции, навременната вентилация и измиването на ръцете ще дадат много повече резултати от чесъна “, каза Сергей Облажко, диетолог./ zdrave.to