Когато става въпрос за салата, хиляди комбинации са възможни и ни идват на ум. Хората по света ядат различни видове зеленчуци и продукти към тях като ядки, сушени плодове, сосове и т.н., но има определени съставки, които е най-добре да не се смесват.
Ще се изненадате, но най-популярната комбинация от зеленчуци, домати и
краставици, всъщност може да бъде потенциално вредна за организма.
Мислехте си, че няма как да сбъркате със зеленчуците? Учените са
доказали обратното.
Защо не можете да комбинирате краставици и домати в салата?
Основната причина, поради която лекарите забраняват това, е, че тези зеленчуци имат различно време на храносмилане и усвояване.
Според аюрведичната медицина, когато комбинирате продуктите, трябва да знаете добре времето, за което те се усвояват, в противен случай единият продукт ще се усвои по-бързо, а другият ще остане в стомаха, което може да бъде вредно за здравето.
Освен това, ако комбинирате такива храни, усвояването на хранителни вещества, както и захари, може да се забави.
По този начин консумацията на храни в определена комбинация няма да ви даде всички възможни ползи от тях. Нещо повече, ще почувствате подуване, гадене, изпотяване и храносмилателни проблеми./zdrave.to