Известният общопрактикуващ лекар и диетолог от Обединеното кралство Сара Брюер препоръча да добавите една подправка към вашата диета, за да намалите кръвната захар.
Тя отбеляза, че тази подправка забавя храносмилането и усвояването на въглехидратите, което спомага за предотвратяване на диабета.
Става въпрос за сминдух. Той съдържат аминокиселина, която изостря реакцията на клетките към инсулин. Резултатите от 12 проучвания показват, че при пациенти с диабет тип 2 сминдухът значително понижава нивата на кръвната захар и общия холестерол, съобщава Express.
Диетоложката обаче подчертава, че консумацията на твърде много от тази подправка може да понижи кръвната захар под препоръчителното ниво. Ето защо, преди да я добавите към храната, трябва да се консултирате с вашия лекар.
Също така, Сара Брюер отбеляза, че болните от диабет може да използват и канелата. Тя също помага за понижаване на кръвната захар./zdrave.to