В наши дни качеството на месото на рафтовете на
магазините е под въпрос. Изглежда, че всички парчета са доста апетитни,
но изборът на истински правилния продукт е доста труден.
Животните често се хранят с всякакви стимуланти на растежа, които,
разбира се, остават в месото. Въпреки това е доста лесно да се
неутрализират антибиотиците в продукта, доколкото е възможно. Материалът
Rambler съдържа съвети как да направите това у дома.
Първо измиваме месото в студена течаща вода, след което го
прехвърляме в дълбока купа. Напълнете с разтвор от вода и сол
(разтворете 40 грама едра сол в 2 литра вода), така че течността напълно
да покрие парчетата месо. Оставете при стайна температура за 1 час.
След това време изцедете разтвора, изплакнете месото отново
със студена вода и го напълнете с прясно приготвен физиологичен
разтвор. Оставяме за още 1 час.
Отново изплакнете месото, поставете го в тенджера, напълнете
го със студена вода (течността трябва да покрие продукта с около 2
см). Поставяме тенджера с месо на силен огън и оставяме водата да заври,
оставяме за 1 минута и махаме от котлона.