И откакто Кирил Петков стана премиер, сладкарницата на съпругата му Линда работи на пълни обороти. Въпреки че вече е с променен статут и е нещо като първа дама на страната, Линда не е променила начина си на живот и още продължава да ходи на работа всяка сутрин. Нещо повече – запретва ръкави и лично майстори сладкиши, пише "Уикенд".
Премиершата е икономист по образование, но голяматa ѝ страст е сладкарството. Щом съпругът ѝ влезе в голямата политика, тя се постара да остане далеч от светлините на прожекторите, макар че миналата година се окъпа със слава в готварското риалити шоу "Мастършеф". Тогава успя да шашне журито с безглутеновата версия на популярната торта "Гараш".
Родената в Канада кулинарка меси вкусотиите си точно пред витрината на своята сладкарница. Така хората могат да видят целия процес по приготвянето.
Както вече споменахме, цените в заведението далеч не са народни – капучиното е 3,50, а сладкишите вървят по 6-7 лева на парче. Една торта пък излиза около 140 лева. Клиентите са склонни да плащат по-скъпо, защото продуктите са без глутен и са подходящи за хора с алергии.
Когато Кирил Петков стана министър-председател, бизнесът на Линда потръгна още повече и желаещите да опитат творенията ѝ се умножиха. Заради увеличения обем на работа премиершата няма време да посети фризьора си и да боядиса кичурите си, та корените ѝ вече са побелели.
Докато е във вихъра на сладкарството, Линда носи косата си небрежно прибрана в плитка. Лицето ѝ не е намазано с грим, а понякога част от него не се и вижда, тъй като госпожата често покрива лицето и носа си с маска. Влезе ли клиент в заведението, собственичката задължително слага парче плат върху физиономията си, пише още изданието.