петък, 31 март 2023 г.

Плевен: Принудени за секс с изнудване, насилие и закани / видео

 Жертва на трафик на хора: Обещаха ми доходна работа в чужбина - Коментар -  DarikNews.bg

Районната прокуратура (РП) в Плевен привлече като обвиняеми и задържа осем души за трафик на хора. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Задържаните са на възраст от 23 до 52 години. 

В хода на разследването е установено, че престъпната им дейност се е извършвала през последните четири години на територията на различни градове в Германия, основно Билефелд и Берлин.

Там жертвите на трафик са принуждавани да извършват сексуални услуги срещу заплащане, чрез изнудване, упражнено физическо и психическо насилие, отправяне на закани спрямо тях и техни роднини, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Те са държани в принудително подчинение, забраняван им е контакт с близките, както и да напускат страната. Обвиняемите по делото са вземали мобилните телефони на жертвите, личните им документи, не са разрешавали да излизат самостоятелно. Сексуалните услуги се предоставяли от потърпевшите срещу заплащане директно на извършителите.

Установени са пет жени жертви на трафик. Всички са българки от различни градове в страната. Те са транспортирани до Германия чрез използването на принуда, заблуждение и противозаконно лишаване от свобода, с цел да бъдат използвани за развратни действия, добавят от прокуратурата.

Пред БТА Елеонора Янева, говорител на районната прокуратура в Плевен, уточни, че разследването по случая е от края на миналата година. Има данни и събрани доказателства за участието на още трима души в групата. Те се издирват, тъй като има информация, че не се намират на територията на страната, добави прокурор Янева.

Задържаните осем души са с наложена мярка до 72 часа. Очаква се днес Районният съд в Плевен да разгледа внесеното от прокурора по делото искане за постоянно задържане под стража.

Новините от днес и със задна дата