понеделник, 17 юли 2023 г.

Хеликоптер, влязъл нелегално от България, е изхвърлил 100 кг наркотици на турска територия / видео

 Хеликоптер, влязъл от България, изхвърли над 100 кг наркотици в Турция |  Днес.dir.bg

Хеликоптер, влязъл нелегално от България, е изхвърлил наркотици на турска територия, близо до границата, съобщи БНТ. Турските гранични власти са информирали българските си колеги за случая. От българското МВР потвърдиха пред БНР, че проверяват информацията. 

По информация на TrafficNews хеликоптерът е изхвърлил 101 килограма дрога, наричана "скункс" (вид марихуана) в чували в турското село Къркларели. След това се е върнал на територията на България. Все още няма потвърждение на тази информация от българското Министерството на външните работи.

От турска страна са задържани трима заподозрени с инициали Л.Х., А.О. и Х.Г., докато бягали от местопрестъплението. 

Въздушното радарно командване на Чанаккале е установило, че нерегистриран самолет е влязъл в Къркларели от чужбина през нощта. След инцидента екипи на Областното командване на жандармерията започнали работа в района. Установено е, че хеликоптерът е летял ниско над село Енимахале.

При проверката в изхвърлените чували са намерени и иззети 101 килограма от наркотика. Финансовата стойност на конфискуваната стока е около 20 милиона турски лири, според изявление на губернатора на Къркларели - Бирол Екичи. 

"Нашата решителна борба срещу наркотиците ще продължи. Няма да позволим нашата нация и нашата младеж да бъдат отровени", се казва още в изявлението на Екичи. Губернаторът обяви също, че става дума за международна престъпна организация, която е била следена от дълго време и вече е разбита. 

Главната прокуратура Бабаески продължава разследването.

Новините от днес и със задна дата