неделя, 9 юли 2023 г.

Джип с мигранти катастрофира край Ямбол, има загинал, 11 души са откарани в болница / видео

  

                      Скрийншот: Нова телевизия

Джип с нелегални мигранти катастрофира на магистрала "Тракия" тази вечер. Един човек е загинал, 11 души са ранени, съобщиха от ОД на МВР в Ямбол. 

Тежкият пътен инцидент е станал около 18:00 часа на 278-279 км в посока София. Автомобилът е самокатастрафорил и се е обърнал в нива край пътя.

Все още не са известни причините за катастрофата, информираха от Областната дирекция на МВР-Ямбол.

Ранените са откарани в лечебни заведения в Ямбол и Сливен. 

В ямболската болница са хоспитализирани 7 от пострадалите в катастрофата. Трима от тях са с опасност за живота, като един е транспортиран впоследствие в болница в Сливен.

Пострадалите са на видима възраст между 20 и 25 години. Казали са, че са от Сирия, съобщи пред БТА заместник-директорът на ямболската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантееймон" д-р Валентин Вълчев. Твърдят, че са сирийци.

Автомобилът се е обърнал в полето край пътя. Шофьорът е опитал да избяга, но е заловен. Водачът е от Сирия и е с хуманитарен статут. Задържан е в района на Ямбол.

На мястото на инцидента се извършват процесуално-следствени действия. Не се посочва официално каква е националността на чужденците.

Движението по магистрала "Тракия" в посока София, в района на Дражево, област Ямбол, беше ограничено поради пътнотранспортното произшествие, съобщиха по-рано от Агенция "Пътна инфраструктура".

Малко по-късно участъкът беше отворен за движение, като колите се движат в изпреварващата лента до пътен възел Хаджи Димитрово.

Новините от днес и със задна дата