четвъртък, 17 август 2023 г.

Дъщеря преби 73-годишния си баща, а личен асистент - болна жена

  

Два случая на побой в условия на домашно насилие разследва прокуратурата в Кюстендил. Арестуваха 43-годишна жена за побой над баща ѝ, а друг, на 41 г., бе даден на съд за насилие над болна жена, с която съжителствал на семейни начала  и бил неин "личен асистент".

Първото престъпление е извършено в сряда. 43-годишната жена е арестувана и обвинена в това, че е пребила 73-годишния си баща. Двамата са обитавали общо домакинство, съобщиха от полицията.

Под ръководството на Районна прокуратура-Кюстендил се водят действия по разследване по бързо производство за извършено престъпление причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. До този момент жената няма криминални прояви, казаха за  от прокуратурата. Мярката за неотклонение ще бъде гледана от съда утре.

Съдът в Кюстендил уважи днес и искането на Районна прокуратура - Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 41-годишния Г. Л. по обвинение за побой при условията на домашно насилие. Обвиняемият Г. Л. живеел на съпружески начала с 49-годишната М. К. в жилището ѝ в Кюстендил. Поради тежко заболяване жената е получавала социалната услуга "личен асистент", осъществявана от съжителя ѝ. 

Техни съседи подали сигнал в полицията за видими следи от побой по лицето на жената. В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на мъжа. С постановление на Районната прокуратура в Кюстендил той е  привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда, при условията на домашно насилие. 

Проведени са разпити на свидетели, назначени са експертизи. Уведомена е общинската администрация, отговаряща за социалното подпомагане. Делото продължава под надзора на прокуратурата.

Новините от днес и със задна дата