понеделник, 7 август 2023 г.

Жена е в спешното в Бургас след скандал с пияния ѝ приятел, удрял я в главата

  

Жена на 52 г. е приета в Спешното отделение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас след нанесен побой.

Сигналът е подаден вчера около 10:30 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Побоят е нанесен в апартамент в блок 61 в жилищен комплекс "Славейков". Установен и задържан е соченият за извършител на деянието, приятел на пострадалата. Той е 52-годишен бургазлия, който е обвинен, че след употреба на алкохол и кратък спор, е нанесъл удари с ръце в главата на пострадалата.

Жената е прегледана в "Спешния център", където ѝ е установена "фрактура на костици на носа". Тя е без опасност за живота е и е разпитана. По случая е образувано бързо производство.

На 2 август т. г. бе задържан и 45-годишен мъж от Бургас, след сигнал за домашно насилие над 48-годишната му съпруга и 78-годишния ѝ баща.

От края на юли в много градове у нас се провеждат протести срещу насилието над жени и в подкрепа на 18-годишно момиче, нападнато в Стара Загора.  С 40% са се увеличили образуваните досъдебни производства за престъпления, извършени в условията на домашно насилие от началото на година, обобщиха преди дни от МВР.

Депутатите пък прекъснаха лятната си ваканция, за да променят Наказателния кодекс и Закона за защита от домашното насилие (повече четете тук).

 

Новините от днес и със задна дата