вторник, 10 октомври 2023 г.

15-годишна бременна беше блъсната от кола при неправилно пресичане в центъра на Бургас

  

                            Снимка: БНТ

Лек автомобил блъсна бременно момиче в центъра на Бургас, съобщи БНТ. Инцидентът е станал около 12:00 ч. на бул. "Иван Вазов" в района на жп гарата в морския град.

По информация на полицията, пострадалото 15-годишно момиче изскочило внезапно на пътното платно, пресичайки го нерегламентирано. Според очевидци, шофьорът на автомобила не е имал никакво време за реакция. След сблъсъка той е оказал първа помощ на пострадалата.

На място е пристигнал и екип на Спешна помощ. Бременната е била контактна и е откарана за по-обстоен преглед в болницата. Ще се направят и изследвания, за да се установи дали плодът ѝ е добре.

Възрастен мъж пък пострада при катастрофа на пътя Айтос - Бургас преди отбивката за с. Карагеоргиево, съобщиха от полицията.

76-годишният бургазлия е извършвал обратен завой, излизайки от крайпътна отбивка. След маневрата той се блъска в колата на 33-годишен мъж от Айтос.

Възрастният мъж, причинил катастрофата, е със сътресение на мозъка без опасност за живота. Настанен е за лечение в болница в Бургас. 

Полицията задържа жена, която шофирала след употребата на амфетамин и метамфетамин, съобщиха още днес от МВР-Бургас.

Оттам уточняват, че на 9 октомври около 13.20 ч. на бул. "Захари Стоянов", срещу база "Севан" в посока пътен възел "Юг", служители от Четвърто Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил, с бургаска регистрация, управляван от 31 годишна бургазлийка.

Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ.

Задържана е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

Новините от днес и със задна дата