сряда, 10 юли 2024 г.

21-годишен полицай в изпитателен срок счупил челюстта на младеж на плаж "Градина"

  

                              Снимка: БТА

Млад полицай от Бургас е задържан за побоя над момчетата край заведение на плаж "Градина", съобщи на брифинг главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Задържаният е Христо Петров, на 21 години. Той е полицай от октомври миналата година - служител на Четвърто районно в Бургас, който работи в патрулно-постовата дейност. В момента е в изпитателен срок.

Той е задържан за 24 часа, ще бъде искан постоянния му арест. От вътрешното министерство увериха, че полицейският служител ще си понесе последствията. "Подобно поведение и действия на служители на МВР няма да позволим. За действията си той ще понесе цялата строгост на закона", категоричен бе Кангалджиев.

Главният секретар на МВР потвърди, че скандалът, предшествал побоя, е възникнал заради парче пица.

Преди дни 19-годишният студент Владимир Радев и негов приятел - Валентин Захов, разказаха пред медиите, че са били безпричинно бити по време на парти. Челюстта на Радев е била счупена на три места след удари с бокс на Джулай морнинг, малко след 2:40 през нощта.

Те споделиха, че се забавлявали в заведение на плажа, но се изморили и решили да поседнат на ремарке, което мислили, че е част от декора на заведението. Ремаркето се обърнало, а пицата, която била сложена върху него, паднала. Тогава дошъл мъж с жилетка на охранителна фирма и им се скарал. Момчетата предложили да му дадат пари за нова пица, но последвал "отвратително силен шамар" върху Захов. Приятелят му Владимир се притичал на помощ и попитал защо охранителят го е ударил, от което последвал удар с "проблясващ метален предмет" и по Радев. 

Потърпевшите са предоставили снимки на агресора, които били разпространени в полицейски групи и различни формати. Така и била разкрита неговата самоличност, каза Кангалджиев пред журналисти.

По думите му служителят е потвърдил, че е бил на мястото на инцидента, но не посочва да е работил като охранител в частна фирма. Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена, каза главният секретар.

След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така, преди четири дни станало ясно, че става дума за униформен от вътрешното ведомство. Направена е проверка дали някои от служителите в частната фирма, охранявала мероприятието, е участвал в инцидента. Тази информация също е била опровергана, посочи главният секретар. 

Предстои повдигане на обвинение на Христо Петров.

Новините от днес и със задна дата