сряда, 10 юли 2024 г.

Задържаха прокурор, отказал проба за алкохол и наркотици зад волана

  

Прокурор стана "клиент" на полицията, след като беше задържан по сигнал, че шофира във видимо нетрезво състояние.

За случая са потвърдили за БТА от Областната дирекция на МВР - Бургас, които заявиха, че е задържан прокурор от Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас. 

Служителят на Темида е отведен в районното тази сутрин, малко след като е потеглил с автомобил от бензиностанция, намираща се между Равда и Несебър. Работещите там са подали сигнал, че мъжът е изглеждал видимо пиян.

Той е спрян за проверка от полицай и е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

За първи отказ законът предвижда той да остане 2 години без книжка и да плати глоба от 2000 лв.  

Екипът, дошъл на място установява, че шофьорът е Методи Велков - прокурор към Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас, съобщи bTV.

Прокурорът се е държал арогантно със служителите на реда, съобщават още от полицията.

Той е задържан в ареста в полицейското управление в "Слънчев бряг" за 24 часа. 

"Рано тази сутрин е подаден сигнал от служители на бензиностанция в раойна на Равда затова че виждат човек в неадекватно състояние, а управлява автомобил. Колегите са реагирали много бързо и адекватно. Човекът се държи буйно и арогантно. Поради това, че се държи арогантно, към момента той е задържан. Предстои съгласуване със Софийска градска прокуратура и евентуално повдигане на обвинение", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Методи Велков е в системата от 2020г., след като положи клетва и подписа акта си за встъпване като младши прокурор. Той е завършил юридическото си образование във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

В прокуратурата постъпва след спечелен конкурс и успешно преминато обучение в НИП - София. Велков бе разпределен да работи в Териториално отделение - Несебър.

Един човек е загинал, а 19 са ранени при 17 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

В София е имало 15 леки и две тежки катастрофи с двама ранени.

От началото на месеца в страната са станали 220 пътни инцидента с 18 починали и 265 пострадали. Катастрофите от началото на годината са 3448, при тях са загинали 214 души, а 4251 са ранени.

 

 

Новините от днес и със задна дата