четвъртък, 25 юли 2024 г.

Полицайката Симона Радева, която помогна на Георги Семерджиев да се укрие, отива на съд

  

                          Снимка: Facebook

Софийска районна прокуратура предаде на съд бившата полицайка Симона Радева за лично укривателство на Георги Семерджиев, съобщиха от държавното обвинение.

Тя е обвинена, че на 5 юли 2022 г. в качеството си на полицейски орган - младши инспектор-полицай в група "Охрана на обществения ред" на сектор "Охранителна полиция" към Първо РУ-СДВР, помогнала на Семерджиев да бъде осуетено наказателно преследване срещу него.

Това Радева направила, като му осигурила метална стълба, с която той се изкачил до терасата на жилището с, влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт.

По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

"На мен съвестта ми е чиста!" - това написа малко след фаталния инцидент полицайката. Никой не е съдия, за да съди, без да знае какво се е случило, заяви още Симона Радева в личния си профил във Фейсбук.

"Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията! Никой от вас не е съдия, за да съди, още повече, когато не е видял и не знае какво се е случило! Бъдете живи и здрави всички "злобни човечета" и се събудите малко, абстрахирайки се от статии, които всеки един може да напише и да раздухва! Спете спокойни вие и дано вашата съвест и чиста, когато заплашвате и се заканвате да отнемате нечии живот заради слухове! На мен съвестта ми е чиста!", обърна се Радева към критикуващите я в социалната мрежа.

Новините от днес и със задна дата