петък, 16 август 2024 г.

Токов удар уби 32-годишен работник в Бургас

 ШОК! Пловдивски ченгета спипаха частна линейка в скандално нарушение

32-годишен работник загина на място в новострояща се сграда в Бургас, съобщи БНТ. Инцидентът е станал малко преди 11:30 ч. в квартал "Мадика". Причината за смъртта е токов удар.

По време на инцидента е подаден веднага сигнал на спешния телефон 112, но мъжът е починал, коментира говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева. 

На място са екипи на полицията, на Инспекцията по труда и представители на НОИ.

Инцидентите на работното място напоследък зачестяват. Мъж на 25 години е починал вчера при трудова злополука в Севлиево, съобщиха от Окръжна прокуратура - Габрово. По случая е образувано досъдебно производство. От следствието уточняват, че смъртта е причинена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност, свързана със строително-монтажни работи.

По случая е назначена съдебномедицинска експертиза. Предстои назначаване на експертиза по безопасност и охрана на труда за изясняване на причините и механизма на случилото се. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Габрово.

В началото на месец юли в Габрово, отново при трудова злополука, почина технически служител на мобилен оператор при токов удар, припомня БТА. По-късно през същия месец, мъж на 62 години почина в цех в областния град поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност. 

Преди три дни 25-годишен мъж пострада при трудова злополука с моторна косачка в Русенско, съобщиха от полицията. 

На 12 август е подаден сигнал за инцидент с работник към Общината в Сливо поле, който е пострадал при дейности по рязане и разчистване на храсти в близост до рибен ресторант в село Ряхово. Пострадалият е получил нараняване след съприкосновение с моторната косака на друг работник.

Мъжът е настанен в болница с порезна рана на крака. По случая се води разследване.


Новините от днес и със задна дата