вторник, 27 август 2024 г.

Свалиха от върха Делян Пеевски и го изключиха от ДПС с още седем души

  

В своя публикация на страницата си във фейсбук ДПС съобщи, че почетният председател на движението Ахмед Доган е провел заседание с Централното оперативно бюро. От публикуваното става известно, че ръководният орган - вече събрал необходимият кворум, е взел решение да изключи от ДПС осем души: Делян Пеевски, Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова.

Наред с това, Делян Пеевски е освободен като председател на ДПС, а като заместник-председатели и членове на ЦОБ същото решение е взето за Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев.  

В публикацията се казва, че "системното нарушение от горепосочените лица на Устава на партията, неизпълнението на решенията на Националната конференция, на колективните органи на партията и на Почетния председател на ДПС" са поставили "пред риск не просто единството на партията, а нейното съществуване с идеите и философията на основателя на партията - д-р Ахмед Доган, залегнали в Устава на ДПС и програмните документи".

Казва се също, че разпоредбите на устава на ДПС дават основание на почетния председател и на ЦОБ "да върне нормалното функциониране на партията и на нейните колективни органи и структури, за да се преодолеят тези рискове и партията ефективно и пълноценно да участва в политическия живот на страната".

Последва отговор на Делян Пеевски, който заяви, че е "...имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група", а след като се опитали "да откраднат марката ДПС", са загубили и "партийното си качество".

Пеевски определи действието като противоуставно - на хора, "които живеят в паралелния свят на приказките от сараите". "Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", заявява Пеевски..

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване 

 

Новините от днес и със задна дата