сряда, 25 септември 2024 г.

Петима бургаски автори са получили подкрепа за книгите си по Фонд „Култура“ на Община Бургас за 2024-та година

 Изображение 1077855

Светла Гунчева, Елена Стойчева, Митко Джунгуров, Слави Томов и Екатерина Капрова  са бургаските автори, които са получили финансиране по Фонд „Култура” на Община Бургас.

Те са спечелили подкрепата на проф. д.ф.н. Калина Лукова, литературният критик Антон Баев и поетесата и бард Татяна Йотова, която се явява представител на Дружеството на бургаските писатели. На база на техните доклади се дава и становището на комисията по оценка на книги.

Днес, 25 октомври  ценителите на литературата имат възможност да посетят две премиери , от 17:45 часа в Кни-Жарко, ул. „Странджа планина“ 36 ще ви очаква младата авторка Елена Стойчева . Тя ще представи детския роман „Мери и Лепреконът“ – един увлекателен разказ, провокиращ въображението на деца и родители.

От 18:00 часа  в Дома на писателя Митко Джунгуров  ще представи романа си „Съдник“. Книгата се определя като, ъндърграунд, философско-психологически роман, повлиян от устойчивия библейски мотив за Каин и Авел.

Утре, 26 септември от 18:00 часа в Дома на писателя Екатерина Капрова ще разкаже на публиката за стихосбирката си „Това си е между мен и Господ“. Лириката се определя ,като сложна изповед, преминаваща през самоанализ, себепознание, декадентски настроения, гняв и дори богохулство.

Романът „Магдалина“ на Слави Томов ще бъдe представен на 15  октомври, в програмата на Есенни литературни празници.

Стихосбирката „Диагноза есен“ на Светла Гунчева имаше своята премиера пред ценителите  на поезията. Изтънчените творби в сборника са оригинална симбиоза от музика, синестезии и метафорични ключове

Новините от днес и със задна дата