понеделник, 9 септември 2024 г.

8 г. затвор за българка, подпалила магазини в Италия и причинила смърт, за да не плати сметката си

 Тикнаха зад решетките девненец, пребил жена си - Chernomore

Италиански съд осъди на 8 години затвор българката Станка Баташка, която подпали два магазина градчето Канели, за да не плати сметката, съобщава RaiNews.

Освен за двата палежа, жената беше обвинена в кражби в частни имоти и магазини, както и причиняване на смърт.

Прокуратурата е поискала за нея присъда от девет години и шест месеца с отстъпката за избор на съкратеното производство.

Баташка бeше арестувана от полицията след пожара, който предизвикала, за да не си плати сметката. След потушаването на пожара обаче огнеборците открили обгореното тяло на собственика от китайски произход - баща на три деца, който се върнал в магазина си с пожарогасител, за да помогне, ако някой е останал вътре. 

Съпругата му, която също е работила в магазина, е била откарана в болница, но без опасност за живота ѝ. Няколко дни по-рано Баташка подпалила и магазин за обувки в Канели, след което избягала с кола, но била заснета от камерите за наблюдение.

Според италианската прокуратура жената е предизвиквала пожарите умишлено, за да не плаща стоките, взети от нея в магазините. Тя отивала в супермаркет или голям търговски център, слагала в количката си за пазаруване избрани продукти и малко преди да се отправи към касата, се скривала между рафтовете и предизвиквала пожар. 

Това неминуемо водело до хаос заради включването на противопожарните аларми и заради изплашените хора, които се опитвали да напуснат магазина. Така крадлата се измъквала без да плаща.

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване 

 

Новините от днес и със задна дата