сряда, 4 септември 2024 г.

Шефът на МВР-Бургас стана първият сменен от министър Атанас Илков

  

                        Снимка: БТА

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. На негово място застава Владимир Маринов, който досега бе началник на Първо Районно управление, отговарящо за централната част на Бургас.

Старши комисар Емил Павлов пък ще се присъедини към криминалистите в дирекцията.

Още в първия ден след постъпването си като вътрешен министър Атанас Илков каза, че ще има "ограничен обем промени" в ръководствата на областните дирекции на МВР и те ще са там, където има влошени резултати, за да има "спокойствие" в системата.

По информация на БНР на старши комисар Павлов било съобщено днес за освобождаването от директорското място. 

Емил Павлов започва работа в МВР през 2003 г. като разузнавач в сектор "Икономическа полиция" при ОДМВР-Бургас, където работи по линия "Престъпления в правосъдието и правните услуги" до 2006 г.

До 2009 г. е разузнавач в сектор "Борба с организираната престъпност" при ОДМВР-Бургас, където работи по противодействието на трафика на хора, а до 2015 г. е разузнавач в отдел "Специални операции" при ГДБОП-МВР (в периода от 2013-2015 г. отделът е в ДАНС).

Четири години Павлов е началник на отдел "Криминална полиция" при областната дирекция. От 2019 до 2023 г. е заместник-директор, а от август 2023 г. - и директор на дирекцията. Тогава той заменя дългогодишния директор Калоян Калоянов, който напусна системата на МВР и в момента е заместник-кмет на Община Айтос.

В професионалната си кариера Павлов многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и председателя на ДАНС.

Сред отличията му са "Почетен знак на МВР - III степен" от министъра на вътрешните работи през 2011 г.; "почетен знак на МВР - II степен" през 2016 г.; "почетен знак на МВР - I степен" през 2018 г.; приз "Полицай на годината" през 2019 г. Има и почетен медал на Министерството на вътрешните работи през 2024 г. 

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване 

 

Новините от днес и със задна дата