събота, 21 септември 2024 г.

Голям пожар избухна на автомагистрала "Тракия" / видео

 

                                                                Снимка:БНТ

Голям пожар избухна в обедните часове на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока Бургас, съобщиха първи пътуващите по аутобана.

Инцидентът е в района на 100-я километър на АМ "Тракия", апелират от пожарната.

От видеата, които са публикувани в социалната мрежа, се вижда, че горят сухи треви и стърнища на голяма площ досами магистралата. Преминалите оттам водачи съветват колегите си на пътя да внимават, защото е силно задимено. Образуваха се задръствания.

И в двете посоки в района на задимяването пътуващите трябва да се движат с по-ниска от разрешената скорост и да спазват указанията на пътните полицаи, допълват от пожарната.

На място са два екипа на "Пътна полиция", които регулират движението и при необходимост за кратко ще го спират, за да се извършва гасене, съобщи БНТ.

Автомагистралата е проходима, трафикът не е спиран до този момент. И в двете посоки в района на задимяването пътуващите трябва да се движат с по-ниска от разрешената скорост и да спазват указанията на пътните полицаи, допълват от пожарната.

Екипи на "Пътна полиция" регулират трафика. Междувременно катастрофа между два леки автомобила е станала край пътен възел "Вакарел" отново на магистрала "Тракия", съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.

Пострадал е един от водачите, който е откаран до болница.

 

 

Новините от днес и със задна дата