четвъртък, 19 септември 2024 г.

Костадинов показа снимка от среща на Мицкоски с хърватския премиер без македонското знаме

  

                            Снимка: БТА

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов показа на медиите в парламента снимка от неформална среща на македонския премиер Християн Мицкоски с хърватския министър-председател, на която също липсва знамето на Република Северна Македония, а зад гърбовете им са подредени само флаговете на Хърватия и на Европейския съюз. Той я публикува и в профила си във Фейсбук.

Костадинов заключи, че за Мицкоски в този случай няма проблем и добави, че тази снимка няма да бъде видяна в македонските медии, които обаче от няколко дни се занимават с липсата на македонския флаг по време на също тъй неформалната среща между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска.

"По време на неофициалната му среща с хърватския министър-председател също не се вижда знамето на РСМ, в този случай няма проблем. Мицкоски също не вижда - ето ви пример за класическия "Б комплекс", каза той, цитиран от БТА.

"И двете срещи бяха неофициални, и в двете протокола не предвижда поставяне на друго знаме, освен на държавата домакин", обобщи той в коментар и в социалната мрежа. По думите му Мицкоски "създава проблем с България, докато за Хърватия си трае". "Но понеже на лъжата краката са къси, бързо беше хванат в крачка", добави Костадинов по повод снимката от втората среща в Хърватия.

"За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа, че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента - комплекс към България", коментира още лидерът на "Възраждане", вече по повод вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той изсипа куп обиди по адрес на България.

"Международният протокол е определил правилата в този случай - при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна-домакин", обясни Костадинов, цитиран от БТА.

И добави, че те имат друго определение за въпросния "Б комплекс" - в учебниците е записан - "еничарски синдром". Според Костадинов сме станали свидетели на този синдром още веднъж - в лицето на Александър Николоски. "Българската държава в случая постъпи изключително мъдро, тъй като целта на всички тези провокации, е да се внуши колко много ни мразят, България да отвърне веднага и впоследствие това да се разгърне още повече като кампания, посочи Костадинов. Позицията на МВнР е много обрана и ние я подкрепяме", каза той.

 "МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване   

 

 

Новините от днес и със задна дата