четвъртък, 5 септември 2024 г.

Бойко Борисов: Разпадът в ДПС е опасен

  

                         Снимка: БТА

"Разпадат се системни партии, като разпадът в ДПС дори е опасен, защото много български мюсюлмани има и от двете страни". Това  каза в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод вчерашното решение на ЦИК, което гласи, че в събота двете коалиции с ДПС трябва да докажат пред комисията, че партията ДПС не е част от тях.

Той изрази надежда, че всички ще спазват законите. Има Закон за политическите партии, отбеляза Борисов и допълни, че не трябва да се правят компромиси. А на другите колеги ще им кажа, че върховенството на закона е именно в това да важи за всички, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Според него, ако няма стабилно правителство "разпадът в държавата е виден, какъвто е разпадът в ДПС".

"В този насипен парламент, който нищо не може да направи, нека хората да преценят дали да гласуват за малки партийки, които само да се изказват, или за партии, които ще свършат работа. Там нищо не можеш вече да научиш, там се карат като каруцари, обиждат се по безобразен начин. Всичко, което не разбирам, не желая, не приемам в политиката, го виждам в парламента. Озверели, опростачени дори на момента хора, които се обиждат, дано не чувате как", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Всеки, който подкрепя това, което предлагаме в следващия парламент, е наш партньор", поясни Борисов. И допълни, че през последните четири години няма инвестиции в големи инфраструктурни проекти, като обеща да върне старата програма за саниране на жилищата.

Борисов беше на среща с бизнеса и инвеститорите в Индустриален парк - Шумен.

Бизнесмените поискаха усъвършенстване на законодателството в тази сфера, за да работят по-ефиктивно фирмите, събрани в индустриални зони.

На срещата беше повдигната и темата за безводието и възможността, която може да даде системата "Дунав".

Бившият кмет на община Шумен и настоящ депутат от ГЕРБ Любомир Христов припомни, че бяха отпуснати 70 хил. лв. за обследване на трасето. По време на социализма то е изградено почти до Лозница, но осигурява вода до Разград.

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване 

 

Новините от днес и със задна дата