петък, 13 септември 2024 г.

Военен самолет падна край Граф Игнатиево. Неофициално: Има загинали (видео)

 

 Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база заради катастрофа с военнотранспортен самолет L-39 ZA, съобщиха от Министерството на отбраната. По неофициална информация на bTV и Нова тв има загинали пилоти. 

Инцидентът е станал около 13 ч. при подготовката на утрешните демонстрации край Граф Игнатиево по случай 20-годишнината от приемането ни в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС).

В момента се провежда разследване.

При падането самолетът се е възпламенил. Взети са мерки за локализиране на пожарите и установяване на причините за инцидента, добавят от МО.

Учебният самолет L 39 се е разбил в района на авиобазата при изпълнение на сложна маневра на пределно малка височина. При инцидента не се е задействал катапултът, респективно парашутите не са се отворили, цитира свои източници "По света и у нас". Ударът е бил в горски масив. Машината е била пилотирана от двама летци. Вероятно те са загинали, съобщава и репортерът на БНТ, който е на мястото на трагедията.

По-рано днес президентът Румен Радев участва като втори пилот в демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобазата по покана на Военновъздушните сили на САЩ. 

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване  

Новините от днес и със задна дата