събота, 14 септември 2024 г.

Пожар избухна край къмпинг "Каваците" /видео

  

                          Снимка: БТА

Огромен пожар избухна в района на къмпинг "Каваците". Горят сухи треви и храсти. Огънят е обхванал и гориста местност в района на бившо поделение на министерството на отбраната. Заради силно задимяване е затворен вътрешния път свързващ Созопол с местността "Каваци".

Сигналът е подаден около 14.30 часа днес. Пожарът е тръгнал от хотел на къмпинг "Каваци" като пламъците са обхванали сграда на груб строеж, в близост до която има къщи за гости, хотели и голям супермаркет, който се намира до голям супермаркет.

Евакуирани са всички хора в района. 8 противопожарни коли и над 20 огнеборци се борят с огъня.

Обстановката е изключително сложна заради високите температури, сухите треви и храсти и отривистите пориви на вятъра. Задимяването е голямо.

"На терен сме и работим, успяхме да спасим хората в магазина, но остават евакуирани", каза за БНР Бургас кметът на Созопол Тихомир Янакиев. Той уточни, че гори и гората на бившите казарми. "Така е с безстопанственото палене на огъня. Не виждам как пожара ще бъде загасен до довечера, вятърът е много силен", допълни кметът.

Директорът на регионалната пожарната служба ст.комисар Николай Николаев ръководи действията по гасенето на огъня.

Огромните облаци дим се стелят над Созопол. Кадри показват как пламъците се виждат от летовници над централния плаж в града. 

Пожар горя сутринта и в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър. Сигналът на телефон 112 беше подаден около 9:10 часа. Горяха сухи треви и храсти.

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване  

Новините от днес и със задна дата