петък, 20 септември 2024 г.

Григор преодоля болката и направи един от най-знаменитите обрати в кариерата си

  

                Снимка: Getty Images

Григор Димитров направи един от най-зрелищните обрати в кариерата си в мача срещу Алехандро Табило на Laver Cup - турнир, който противопоставя най-добрите тенисисти от Европа срещу колегите им от останалия свят.

Българският ас спечели след два часа и 15 минути игра с 2:0 сета - 7:6 (4), 7:6(2), след като изоставаше с 1:5 гейма във втория и трябваше да прави чудеса, за да изтръгне победата.

Гришо спаси 3 сетбола и направи изключителна серия на корта, като вдигна на крака феновете и съотборниците си, сред които Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Стефанов Циципас и светилото Бьорн Борг - треньор на звездната селекция.

Благодарение на победата на Димитров Европа поведе с 2:1 успеха срещу селекцията на останалия свят.

Обратът на Гришо бе още по-впечатляващ, защото дойде напук на поредните физически проблеми. От средата на втория сет българинът видимо изпитваше болка на корта по време на разиграванията, като постоянно правеше гримаси.

"Не знам доколко сериозен е проблемът, но се радвам, че успях да донеса тази победа на Европа. Дано не е нешо много тежко и да мога да продължа и в останалите двубои. Беше страхотен мач, благодаря на всички за подкрепата, беше важна за мен", сподели хасковлията след успеха.

 "МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване   
   

Новините от днес и със задна дата