петък, 6 септември 2024 г.

Димитър Николов: Да пазим духа на Съединението - това е правилният път да преодолеем всяко изпитание като народ

 Димитър Николов 

 Честваме 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургазлии по повод Деня на Съединението 6 септември.


„Уважаеми съграждани,
Днес, на 6 септември, отбелязваме една от най-значимите дати в съвременната българска история – Деня на Съединението. На този ден, преди 139 години, българите показаха своята непреклонна воля и желание за единство, което беше важна крачка към постигането на независима България.


Съединението на Княжество България с Източна Румелия не е просто историческо събитие, а символ на нашия стремеж за свобода, независимост и национална идентичност. То ни напомня, че когато един народ е обединен, той може да устои пред всякакви трудности и предизвикателства.


Всички ние сме длъжни да помним подвига на нашите предци, които проявиха смелост и воля в решителния исторически момент. Нека запазим духа на Съединението, като работим заедно за по-доброто бъдеще и просперитета на нашия град и за благополучието на България.


На този празничен ден искам да изразя своята благодарност към всеки един от вас за усилията и енергията, които ежедневно влага в името на по-доброто бъдеще на нашето общество. 
Честит празник!“

"МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване 

 

Новините от днес и със задна дата