сряда, 25 септември 2024 г.

Община Бургас ще поиска от държавата собствеността на пътя от Северния обход до Гробищния парк

 Път Бургас - Сарафово 

Община Бургас ще поиска от държавата да ѝ прехвърли собствеността върху участъка от пътя от кръстовище „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк. Предложението на администрацията бе подкрепено от Общинския съвет на днешното заседание.

От администрацията заявиха, че това се налага заради непрекъснатото развитие на града и необходимостта от добра инфраструктура.
„Бургас се развива и необходимостта на града да има свои комуникации, които да поддържа, растат. От доста години нашето желание е това да се случи. Едната посока – от Северния обход към Бургас, вече е асфалтирана. 

Лятото и топлите дни, когато не валеше, ни даде възможност да си поставим всички комуникационни трасета по отношение на електрозахранване, стълбове за улично осветление. 

В началото на октомври месец ще започнем асфалтирането на втората посока – от Бургас към Северния обход.“, каза по време на заседанието Димитър Николов.
Останалата част от пътя – от „Тромпета“ до „Сарафово“ остава собственост на държавата. Там Община Бургас ще извършва само поддръжка, кърпежи, но не и цялостни ремонти, защото не е собственик на пътя.


Добър пример за поддръжка на пътен участък след като е бил прехвърлен от държавата към Община Бургас е ул. „Одрин“. Сега тя е ремонтирана и в добро състояние. Обновяване на пътната настилка бе направено и на участъка от кв. „Долно Езерово“ до портала на „Лукойл“.

Новините от днес и със задна дата