Страници

четвъртък, 26 септември 2024 г.

Неродено почина в утробата на майка си, връщана няколко пъти от АГ болница в Сливен

 

Неродено момиченце почина в утробата на майка си, след като повече от две седмици лекар от частна сливенска АГ болница връщал жената вкъщи с аргумент, че бебето не е пораснало достатъчно, съобщи bTV.

Това била четвърта бременност за 31-годишната майка, която в момента също е в лечебно заведение, тъй като състоянието ѝ рязко се влошило след извършеното секцио в болница "Ева". 

Адвокатите на почернената родилка Тодор Тодоров и Любомир Кючуков разказаха, че тя е получила болки на 12 септември и веднага е била откарана в лечебното заведение, но лекарите предприели секцио пет дни по-късно и то 18 часа, след като с видеозон било установено, че плодът няма тонове. 

"На 20 септември в кантората ми дойдоха две жени и един мъж, който бяха разтревожени. Младата жена плачеше непрекъснато. Тя ми разказва, че детето ѝ се е родило мъртво. Терминът ѝ бил в края на месец август. В продължение на две седмици тя е ходила редовно в болницата, но лекарят, който проследявал бременността ѝ я връщал с аргумента, че размерите на детето са малки", обясни адвокат Тодор Тодоров. 

Адвокатът допълни, че жената е връщана 3-4 пъти, като през това време ѝ е поставена инжекция за растеж на бебето. На 12 септември обаче 31-годишната жена получила болки в корема и по спешност в 4 часа сутринта нейните близки я откарали в болница "Ева".

Там гинеколозите проверили тоновете на бебето и установили, че майката има разкритие. До естествено раждане обаче не се стига, по неясни причини лекарите не предприемат и секцио и четири дни по-късно - на 16 септември, при преглед е установено, че бебето вече няма тонове.

Така 18 часа по-късно - в 10 часа на 17 септември - мъртвото неродено момиченце е извадено от утробата на майката чрез цезарово сечение.

"Майката е много притеснена, както и нейните близки. Те смятат, че става дума за лекарска грешка. Аз също съм на мнение, че става дума за лекарска небрежност. Фаталният инцидент е след дълго и редовно наблюдавана бременност. Цялата бременност преминава в спокойна атмосфера и е можело наблюдаващият лекар да потърси съдействие от свой колега, ако е имал някакви притеснения", посочи и адвокат Кючуков.

От думите му става ясно, че около 17-18 часа младата жена е седяла в болницата с установен мъртъв плод в корема си и никой не е направил нищо. Адвокатите са категорични, че родилката е преживяла психическа травма, защото през цялото време тя е знаела за мъртвото дете в утробата си. Собственикът на болница "Ева" категорично отказва коментар.

 "МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване