четвъртък, 19 септември 2024 г.

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски / видео

 Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски / видео

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски заради обидите по адрес на страната и българския президент, че сме мизерни и нецивилизовани.

"Явно с тези хора приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят извън официалното", възмути се Борисов.

"Те постъпиха подло с президента, подло с министрите, които се видяха с тях, най-добронамерено", заключи той. "Те са отскоро в управлението, протоколните неща не са им ясни. То е ясно описано в протокола", отбеляза той по адрес на новите държавници в Скопие от ВМРО-ДПМНЕ.

Борисов посочи, че ако за това нямат достатъчен управленски опит, то няма извинение за обидите по наш адрес и срещу президента Румен Радев.

"Езикът, който използват, има само едно извинение, оставка на този министър. И ако не го направят, нито премиер, министри, нито партии не трябва да се виждат и да разговарят с тях, а ние ще направим всичко възможно в ЕНП да узнаят какво са направили", зарече се Бойко Борисов от името на ГЕРБ.

Той призова ДАНС да даде обяснение по случая с взривените пейджъри и уоки - токита в Ливан, тъй като унгарски медии разкриха българска следа.

"Взривяват пейджъри, уоки-токита, надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило. Защото аз помня атентата в Сарафово. Бързо трябва да обяснят какво се е случило. Медиите в Унгария и по света пишат, че България е пряко замесена в разплащанията. Някой трябва да го спре веднага. Унгарските медии пишат, че България и София се посочват като седалище на фирмата", изказа притесненията си Борисов. Минути по-късно ДАНС излезе с официално изявление. 

Борисов апелира след вота "да се постараем като държава да покажем стабилност и възможност да вървим напред. Навън България и изглежда ужасно. Най-големите вестници навън писаха, че България е неуправляема", коментира лидерът на ГЕРБ на прага на седмите парламентарни избори за три години.

 "МЕДИ ТРАНС" - Бургас: Сухопътни и въздушни частни линейки, в България и чужбина, с отлично обучени парамедици и иновативно оборудване  

Новините от днес и със задна дата