петък, 18 октомври 2024 г.

„Четиримата италиански тенори“ с концерт в Културен дом НХК на 2 ноември

 

Под майсторската диригентска палка на Христо Павлов, оркестърът на Държавна опера Варна ще партнира на четирима прекрасни тенори от Италия -  Уго Таркуини, Алесандро Фантони, Джани Лечезе и Джовани Мария Палмия. Концертът е на 2 ноември, от 19 часа, в  Културен дом НХК. В програмата са включени арии от опери на Джакомо Пучини, Джузепе Верди и др., както и известни неаполитански канцонети.

Проектът „Четиримата италиански тенори“ се ражда от идеята за формиране на квартет от гласове, които да поднасят италианска и популярна музика на света, използвайки един от най-красивите вокални регистри: гласа на тенора.

След продължителна селекция четиримата избрани певци дебютират в Рим, следва много успешно тримесечно турне в Съединените щати през 2019 г. с 57 концерта в големите американски градове. В България четиримата тенори за първи път пеят на 13 юни 2019 г. пред публика от 2000 души в Летния театър на Варна на откриването на фестивала Опера в Летния театър. 

Следват още 10 концерта в страната с огромен успех. Между декември 2019 г. и януари 2020 г. те изнасят два исторически концерта в Турция, посветени на годишнината на Ататюрк, и пеят в Арена Анкара пред 12 000 души, както и в престижната зала Zorlu PSM в Истанбул. Четиримата тенори обират овациите на публиката и в Македония, Чешката република, Казахстан. 

В съпровод на Варненския симфоничен оркестър, под диригентството на маестро Христо Павлов, певците Алесандро Фантони, Джани Лечезе, Джовани Мария Палмия и Уго Таркуини ще поднесат на публиката любими оперни арии и откъси от популярни италиански песни. Билети се продават на касата на Часовника, заявки на тел. 0894 48 07 44. Можете да закупите своите билети и през онлайн мрежите на EVENTIM и GRABO.BG

Новините от днес и със задна дата