четвъртък, 10 октомври 2024 г.

Моторист загина на място, след като мина на червено

Скрийншот: Фейсбук група "Софийски мотористи"

 Още една тежка катастрофа с жертва в София през днешния ден и отново инцидентът се случи на кръстовище със светофар. Моторист е загинал тази вечер около 19:00 часа, пометен от автомобил, след като е профучал на червен сигнал на светофара, съобщиха очевидци в социалната мрежа.

Катастрофата е станала точно на светофара за Требич на Околовръстния път.

"Видях кола и мотор, мисля, че имаше още една кола, избягвайте. Мотористът лежеше неподвижен на земята", пише преминал в този момент шофьор.

Друга свидетелка на трагичния пътен инцидент разказва, че тя е чакала в автомобила, наред с останалите коли, на червен светофар, когато моторът прелетял покрай тях и не спрял да изчака зелена светлина.

"Буквално мотористът беше премазан. И да отбележа, че ние бяхме втора кола на червен светофар , а той премина въпреки това ... и беше премазан ... Колите според мен не се движеха с висока скорост!", споделя очевидката Диди Георгиева във Фейсбук групата "Катастрофи в София". 

Според мотористи от групата "Софийски мотористи" каската на загиналия им колега е изхвърчала надалеч след удара, именно защото не е била закопчана.

Новините от днес и със задна дата