вторник, 22 октомври 2024 г.

Верижна катастрофа блокира магистрала "Тракия" край Септември

  

Верижна катастрофа между камион и микробус блокира магистрала "Тракия", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Сигналът за сблъсъка, който е станал в района на 62-ри километър в платното за Бургас, е подаден около 16 часа. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. 

От Европейския център за транспортни политики съобщиха, че шофьорът на микробуса удря в задната част камиона, след което и двете превозни средства се преобръщат. 

Трима пострадали са транспортирани към Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик. Те са се оплакали от болки и наранявания, но след преглед в болница не са констатирани средни и по-тежки телесни повреди.

Участъкът не е затворен за движение, но е силно затруднено. То се осъществява само в едната лента и се регулира от екипи на "Пътна полиция" и жандармерията.

За облекчаване на трафика обаче движението в посока Бургас временно се отклонява от пътен възел "Мухово" по пътя Мирово - Костенец - Пазарджик поради образувалата се голяма колона от автомобили.

Очаква се техника, която да премести товарния автомобил от платното, след което платното за движение ще бъде почистено и трафикът ще бъде възстановен.


Говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов апелира водачите да шофират с повишено внимание и много по-ниска от разрешената за участъка скорост.

Един човек е загинал, а 24-ма души са ранени при 23 тежки пътнотранспортни произшествия в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали една тежка и 31 леки катастрофи. Един човек е загинал, а двама са пострадали.

От началото на месеца в страната са регистрирани 436 пътни инцидента с 24-ма загинали и 539 ранени. Катастрофите от началото на годината са 5849. Вследствие на тях са починали 363 души, а 7363 са пострадали.

Новините от днес и със задна дата