вторник, 22 октомври 2024 г.

Жена преби зверски мъжът с когото живее и го остави с прорезни рани, срязано сухожилие и фрактура на носа

 

Три случая на домашно насилие от средата на месеца са вече с обвинения за извършителите, съобщиха от МВР. 

Побой, прорезни рани, срязано сухожилие и фрактура на носни кости - това са последиците за 40-годишен мъж, влязъл в конфликт с жената, с която живее на семейни начала. Пострадалият подал сигнал за домашното насилие в Шесто РУ на 17 октомври, няколко дни след случая.

Арестът на жената, 35-годишна чужда гражданка със статут за временна закрила, е осъществен веднага след извършената по случая проверка. По случая се води досъдебно производство.

За подобно деяние е задържан и мъж, нанесъл побой на съпругата си в семейното им жилище в столичния ж.к. "Люлин". Сигнал за физическия тормоз подала на 12 октомври чужда гражданка, омъжена за българин. Екип от Девето РУ незабавно задържал 21-годишния и след изтичане на първоначалната полицейска мярка до 24 часа и доклад на материалите пред районен прокурор, той е с наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа .

Около 7.50 часа вчера жителка на Ихтиман съобщила в полицията, че е пострадала при семеен скандал. Пред изпратените на адреса полицейски служители тя разказала, че мъжът, с когото живее на семейни начала, я е ударил с метален черпак по главата, причинявайки ѝ разкъсна рана. На пострадалата е оказана медицинска помощ. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.

Новините от днес и със задна дата