понеделник, 7 октомври 2024 г.

Издъхна и майката на загиналата жена при тежката катастрофа край Ямбол

 Трагедия! Млада жена загина след жестока катастрофа СНИМКА - glasnews.bg

Втора жертва взе тежката катастрофа край автомагистрала "Тракия" до Ямбол. В болницата издъхна и втората пътничка в автомобила, съобщи главен инспектор Тодор Мишинев, началник на "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР в града.

В тежко състояние с опасност на живота остава възрастният водач на автомобила - мъж на 81 години, уточни заместник-директорът на областната болница д-р Валентин Вълчев, цитиран от БТА.

74-годишната жена, която е починала сутринта в лечебното заведение, е негова съпруга и майка на загиналата на място вчера 55-годишна пътничка.

Тежкият пътен инцидент стана между 278-и и 279-и километър на магистралата в неделя около 16:00 часа, след като леката кола с чужда регистрация напуска пътното платно и пада в крайпътна нива.

Екип от лекари в Многопрофилната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол продължава да се бори за живота на единствения оцелял от семейството.

Той и съпругата му, тежко ранени, бяха веднага транспортирани от линейка на "Спешна помощ" в болница "Св. Пантелеймон", където ги приеха в травматичен шок и с опасност за живота в отделението по анестезиология и реанимация.

Пострадалите са турски граждани, които живеят в Германия.

Междувременно в Павел баня, в болницата, издъхна и ранена 20-годишна жена, която пострада при вчерашната катастрофа на Подбалканския път в района на Павел баня, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. По първоначална информация катастрофата е между лекия автомобил, управляван от загиналата, и друг автомобил, управляван от 55-годишен мъж. Пострадала е жена на 54 години, пътувала с мъжа, която е получила фрактура на ключица, оказана ѝ е била медицинска помощ и е освободена. Водачът е с отрицателни проби за алкохол и дрога.

За първите 9 месеца на годината на пътя са загинали 338 души, сред тях - 9 деца

От началото на годината до 30 септември са загинали общо девет деца, отчете началникът на "Пътната полиция" в страната - комисар Димитър Мичев пред медиите. Ранени са 964 непълнолетни от бебешка до 17-годишна възраст, уточни той по повод данните за първите девет месеца. Мичев отбеляза, че голям проблем е носенето на тъмни дрехи от деца и акцентира от нуждата от светлоотразителни елементи по облеклото.

Загиналите деца под 6 години са две, а ранените 157. На възраст от 6 до 9 г. има едно загинало дете и 146 ранени. На възраст от 10 до 14 г. има две загинали деца и 306 ранени, а загиналите на възраст от 15 до 17 г. са четири, докато ранените са 355, пише БТА.

До края на септември са регистрирани 5408 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 338 души, а ранените са 6818 души.

Комисар Мичев съобщи още, че в момента се провежда специализирана полицейска операция на "Пътна полиция" в Добрич и Ямбол, а на 10 октомври такава операция ще се проведе в Търговище и Пазарджик.

От днес е започнала полицейска акция за използване на предпазни колани в автомобилите и детски столчета при превоз на деца. Димитър Мичев посочи, че данните се анализират постоянно и където има нужда се провеждат полицейски операции.

Новините от днес и със задна дата